Go to Top

Program Eureka: Na voljo 5,3 milijona evrov sredstev

Program Eureka bo podjetjem, ki želijo ostati v koraku z evropskimi raziskovalno-razvojnimi in podjetniškimi trendi, ponudil 5,3 milijona evrov.

Eureka je mednarodna tehnološka iniciativa. Ustvarjena je bila z namenom narediti gospodarstva Evropske unije (EU) konkurenčnejša, predvsem gospodarstvu ZDA in Japonske ter vzhajajočim industrijskim državam iz JV Aziji. Program Eureka si to želi doseči predvsem s pospeševanjem sodelovanja med podjetji in raziskovalnimi institucijami.

Program Eureka aktivno sooblikuje že 39 držav, vključno z Evropsko komisijo. Eureka je za razliko od Evropskih okvirnih programov za raziskave in razvoj usmerjena predvsem v tržno realizacijo znanj skozi konkretne inovacijske projekte, ki zagotavljajo konkurenčne tehnologije in izdelke ter njihovo uporabo, sodelovanje in prenos znanja.

Program Eureka: Razpis za leto 2017

program eurekaMinistrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo objavilo javni razpis za dodeljevanje spodbud v okviru iniciative Eureka 2017. Skupna višina sredstev za izvedbo javnega razpisa znaša 5,3 milijona evrov. Od tega Evropski sklad za regionalni razvoj prispeva 4,2 milijona evrov.

Cilj razpisa je podjetjem omogočiti pogoje, da ostajajo v koraku z evropskimi raziskovalno-razvojnimi in podjetniškimi trendi. Nepovratna sredstva bodo dodeljena vsaj 10 upravičencem.

Pridobivanje evropskih sredstev pa ni najbolj enostavno. Na kaj morate biti pri tem pozorni, razlagamo na brezplačnem seminarju Evropska sredstva so na voljo, ste pripravljeni?, medtem ko se lahko za konkretna vprašanja obrnete tudi na Datine strokovnjake za razpise. Da boste lahko uspešno iskali potrebna sredstva za vaše poslovanje že takoj po ustanovitvi podjetja, vam priporočamo, da pripravite tudi kakovosten poslovni načrt.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja