Go to Top

Prodaja božičnih drevesc: tudi to je lahko vir zaslužka!

Prodaja božičnih drevesc –  dejavnost, ki je v mesecu decembru gotovo aktualna. Kakšni pa so pogoji za prodajo božičnih dreves?

Izračunajte si plačo z našim kalkulatorjem

Vas zanima prodaja božičnih drevesc, četudi niste lastnik gozda? Brez skrbi, prodaje se lahko lotite tako, da najprej ustanovite podjetje in prijavite ustrezno dejavnost. Postopek je preprost, in sicer ga lahko brezplačno opravite na Data točki. Če ne veste, katera pravno-organizacijska oblika podjetja je za vas najbolj ugodna, se lahko posvetujete z našimi podjetniškimi svetovalci. Za ponudbo posveta ali termin registracije podjetja nas pokličite na telefon 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si.

Brezplačno registrirajte podjetje

Ustanovite s.p. na Dati – vodili vas bomo skozi celoten postopek

Prodaja božičnih drevesc in pridobivanje božičnih dreves: kakšna je razlika?

Pridobivanje božičnih dreves, če ste lastnik gozda

Božična drevesca v svojih gozdovih lahko gojijo in sekajo le lastniki gozdov na podlagi odločbe v upravnem postopku, ki jo izda Zavod za gozdove Slovenije. V tem primeru gre za pridobivanje božičnih dreves, lastniku gozda, ki pa prodaja božična drevesca, dejavnosti ni potrebno registrirati.

Prodaja božičnih drevesc, če niste lastnik gozda

Prodaja božičnih drevesc je možna tudi, če oseba ni lastnik gozda. V tem primeru mora oseba dejavnost ustrezno tudi registrirati.

Registriran izvajalec gozdnih del se mora pred prvim začetkom del prijaviti gozdarski inšpekciji. Pri tem mora priložiti tudi dokazila o strokovni usposobljenosti delavcev in dokazati ustreznosti povezanih z varnostjo pri delu. Pristojna gozdarska inšpekcija ga na podlagi tega vpiše v seznam izvajalcev del v gozdovih.

Naredite informativni izračun dohodnine z našim kalkulatorjem

Prodaja božičnih drevesc: katero dejavnost prijaviti?

Če niste lastnik gozda, zanima pa vas prodaja božičnih drevesc, boste s seznama Standardne klasifikacije dejavnosti morali izbrati dejavnost, ki jo boste opravljali:

  • 01.290 Gojenje drugih trajnih nasadov (sem sodi tudi gojenje božičnih dreves),
  • 47.761 Trgovina na drobno v cvetličarnah ali
  • 46.220 Trgovina na debelo s cvetjem in rastlinami.

Potrebujete pomoč in dodatne informacije? Povežite se z našimi podjetniškimi svetovalci. Za ponudbo posveta nas pokličite na telefon 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja