Go to Top

Pripravljate slastne koktejle? Pa imate tudi recept za – no, ‘mačka’?

Imate radi koktejle? Današnji dan zaključuje koledarsko leto 2016 in bliža se najdaljša noč v letu. Ker snovalci Datinih novic ostajajmo zvesti podjetništvu in s tem povezanim temam, danes objavljamo, kaj morate registrirati, da postanete gostinec. Izdamo pa vam tudi recept, s katerim bo dan po dolgi noči lažji.

template_prednosti_slabosti_samozaposlitve

Je priprava koktejlov vaš hobi? Delate v strežbi in bi se v tem poslu želeli preizkusiti tudi kot samostojni podjetnik?  Nič lažjega!

Prijava na brezplačno izobraževanje

Na vsako pot se je dobro odpraviti pripravljen, tudi na podjetniško. Biti dobro pripravljen, pa pomeni poznati odgovore na vsa naslednja vprašanja, še preden se srečate z referentom na VEM točki DATA. Na katera vprašanja morate poznati odgovore:

Rezervirajte termin

kokteljePripravljate slastne koktejle kot s. p.?

Za opravljanje gostinske dejavnosti SKD 2008: 56.300 Strežba pijač se ne potrebuje začetno dovoljenje, ki preverja izpolnjevanje pogojev. Te pogoje preverja ustrezna inšpekcijska služba.

Objekt, v katerem se izvaja gostilniška dejavnost, mora biti ustrezno označen, imeti mora ustrezno uporabno dovoljenje, upoštevati se morajo minimalni prostorski pogoji, zunanje površine morajo biti ustrezno urejene.

Zagotoviti se mora minimalen obseg storitev za določen gostinski obrat, obratovati je treba v rednem obratovalnem času, ki mora biti potrjen s strani občine. Več v Prijava obratovalnega časa za gostince.

Pri izvajanju gostinske dejavnosti se morajo upoštevati omejitve prodaje tobačnih izdelkov in omejitve prodaje in ponujanja alkoholnih pijač.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Kaj vse spada pod strežbo pijač?

Pod opravljanje te dejavnosti se štejejo:

  • dejavnost barov, bifejev, kava barov, točilnic in drugih obratov brez pripravljanja hrane, kjer strežejo gostom s pijačami;
  • dejavnost diskotek in barov, ki poleg pijač nudijo gostom tudi glasbo za ples ali družabni program in imajo za to namenjen ustrezen prostor;
  • točenje pijač na prevoznih sredstvih, če enota deluje samostojno;
  • točenje pijač na stojnicah, kioskih in drugih začasnih objektih.

Te dejavnosti so uvrščene na listo dejavnosti, ki se običajno opravljajo na obrtni način.

Postopek registracije podjetja je na VEM točki brezplačen. Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali na data@data.si!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Brez registracije lahko prodajate tudi tobačne izdelke, slaščice …

Gostinec lahko brez posebne registracije v svojem gostinskem obratu gostom nudi posamezne izdelke, katerih ponudba je v gostinstvu običajna (tobačni izdelki, spominki, turistične publikacije, slaščice, slane palčke, žvečilni gumi ipd.) in ki zaokrožujejo njegovo ponudbo (suhomesnati izdelki, ustekleničene pijače, kava ipd.). (eVem)

Prijava na brezplačno izobraževanje

Potrebujete recept za ‘mačka’?

Recept za pripravo slastnih koktejlov boste morali poiskati sami, mi pa vam ob koncu prispevka predlagamo tudi nekaj smernic, s katerim boste dan po najdaljši noči lažje prebrodili. Prvo pravilo ostaja zlato pravilo: kolikor količin alkohola, toliko vode.

Sicer pa različnim ljudem za odganjanje alkoholnih hlapov iz telesa pomagajo različne reči; od hladnega tuša, kave z limono, protibolečinskih tablet do savnanja ali druge fizične aktivnosti in obilnega, mastnega obroka. Seveda pa človeško telo ob naporih za regeneracijo potrebuje predvsem mir in počitek. Ter veliko tekočine. Vode, da se razume. No, nekateri mačka zbijajo tudi s pivom ali priljubljenim koktejlom, t. i. Bloddy Mary – pravijo, da se klin s klinom zbija. Izberite si svoj način!

Želimo vam srečen skok v leto 2017!

Prijava na brezplačno izobraževanje

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja