Go to Top

Prevoz potnikov – najbolj vroča dejavnost ta hip

Marsikdo si je v četrtek in petek verjetno želel, da bi imel med svojimi dejavnostmi tudi prevoz potnikov. Zaradi navdušenje nad današnjo tekmo in želje množice ljudi, da pridejo v Istanbul, je bilo tako veliko, da je pričelo zmanjkovati prostih avtobusov in kombijev. Proti glavnemu mestu Turčije je poletelo tudi enajst polnih letal.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Imate kombi in bi ga želeli izkoristiti in z njim nekaj zaslužiti? Kaj potrebujete, da registrirate dejavnost?

Več informacij

Odpirate podjetje? Pravo dejavnost vam pomagamo brezplačno izbrati na VEM točki podjetja Data. Naročite se na data@data.si ali na 01/ 6001 530.

Prijava na izobraževanje

Prevoz potnikov – opravljanje dejavnosti

Kakšna podjetja so v četrtek in petek iskale množice navijačev? Predvsem tista, ki imajo med svoje dejavnosti vpisan prevoz potnikov.

Gre za dejavnost 49.391 Medkrajevni in drug cestni potniški promet.

Sem sodi cestni potniški promet, torej medkrajevni javni linijski cestni prevoz, medkrajevni posebni linijski cestni prevoz, čarterski in izletniški prevoz, prevoz potnikov na letališčih, dajanje avtobusov z voznikom v najem.

Če je želelo podjetje oddati zgolj avtobus brez voznika, mora imeti registrirano dejavnost 77.120 Dajanje tovornjakov v najem in zakup, saj sem sodi tudi dajanje v najem avtobusov brez voznikov.

prevoz potnikov

Navijači pa so za pot v Istanbul iskali tudi podjetja, ki bi jim dala v najem kombije. Podjetje, ki želi za prevoz potnikov oddati svoj kombi, mora imeti registrirano dejavnost 77.110 Dajanje lahkih motornih vozil v najem in zakup. Podjetje s to dejavnostjo lahko odda oziroma da v operativni zakup osebne avtomobile in lahka tovorna vozila do nosilnosti 3,5 t brez voznika.

Veliko dela tudi za turistične delavce

Evforijo pa so lahko izkoristili tudi turistični delavci oziroma podjetja, ki imajo registrirano dejavnost 79.120 Dejavnost organizatorjev potovanj. V ta podrazred spada organiziranje in sestavljanje potovalnih aranžmajev, ki jih organizatorji prodajajo sami ali prek potovalne agencije. Potovanje lahko zajema prevoz, nastanitev, prehrano ter obiske muzejev, zgodovinskih in kulturnih krajev, gledaliških, glasbenih in športnih prireditev in podobno.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Turizem je ena od dejavnosti, ki v zadnjem obdobju ves čas raste. Imate morda kakšno idejo, ki bi jo lahko razvili s svoj posel?

Več informacij

Prijava na izobraževanje

Aktualna je bila tudi dejavnost 79.110 Dejavnost potovalnih agencij. Sem spada dejavnost agencij, ki se ukvarjajo predvsem s prodajo potovanj, potovalnih aranžmajev, prevoza in namestitve, tako posameznikom kot poslovnim strankam za nadaljnjo prodajo.

Postopek registracije podjetja je na VEM točki brezplačen. Rezervirajte termin!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Podobna je še dejavnost 79.900 Rezervacije in druge s potovanji povezane dejavnosti. V to kategorijo sodi rezervacije prevozov, nastanitve, prehrane, izposoje vozil, obiskov športnih prireditev, storitve v zvezi z razporejanjem nastanitev v časovnem zakupu (time sharing), prodaja vstopnic za kulturne, športne, zabavne prireditve, pomoč turistom in obiskovalcem z nudenjem informacij, dejavnost turističnih vodnikov in turistična promocija.

Še iščete pravo dejavnost?

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja