Go to Top

Pregled tedna: Najbolj so vas zanimale odpravnine

V iztekajočem tednu je največ pozornosti požel naš prispevek o tem, kdaj mora delodajalec delavcu izplačati odpravnino.

V njem smo pisali o tem, da mora delodajalec, ki delavcu odpove pogodbo o zaposlitvi iz poslovnih razlogov ali iz razloga nesposobnosti, delavcu izplačati odpravnino, osnova za izračun odpravnine pa je povprečna mesečna plača delavca tri mesece pred odpovedjo. Več o tem, kako se natančno določi višina odpravnine in kdaj delavec do odpravnine ni upravičen, si lahko še vedno preberete v prispevku.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Ste že obiskali eno izmed naših najbolje obiskanih predavanj za podjetnike pred skokom v podjetništvo?

Več informacij

Na našo t. i. lestvico najbolj branih se je povzpel tudi članek o tem, koliko stane overitev podpisa. Morda ste vedeli že prej, vendar so razlike v preprosti overitvi podpisa, ko pooblaščena oseba preveri istovetnost podpisa osebe, ki je podpisala nek dokument, z njenim podpisom na osebnem dokumentu, ogromne. Pri notarju vas bo to stalo 17 evrov, na upravni enoti tri evre, le na točki VEM – torej tudi na sedežu našega podjetja na Dunajski cesti 136 v Ljubljani – pa bo brezplačna.

Na VEM točki DATA smo vam na voljo za različne postopke za podjetnike. Pišite nam!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Pri nas overitev podpisa največkrat opravijo (so)lastniki objekta na svoji izjavi, s katero dovolijo podjetniku registracijo poslovnega naslova na njihovem naslovu. Več o novih cenah overitev ter drugih upravnih taksah si lahko preberete v prispevku Overitev podpisa: pri notarju 17, na upravni enoti 3 evre, na VEM točki pa zastonj!.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Tudi v iztekajočem tednu dva prispevka še kar vztrajatav iztekajočem tednu

Še vedno pa je tudi v tem tednu veliko pozornosti požel prispevek Nova dohodninska lestvica predlaga nov dohodninski razred, kjer pišemo o tem, kako namerava Ministrstvo za finance spremeniti dohodninsko lestvico z uvedbo dodatnega dohodninskega razreda med trenutnim drugim in tretjim dohodninskim razredom.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Prav tako je na lestvici štirih najbolj branih še vedno tudi prispevek o spremembah DDV zakonodaje, ki se nanaša na DDV pri uvozu blaga: DDV pri uvozu blaga od petka dalje preko obračuna DDV. Od 1. julija dalje so namreč v veljavi nova pravila – DDV pri uvozu blaga za davčnega zavezanca v Sloveniji se tako po novem obračuna pri obračunu DDV oziroma na podlagi samoobdavčitve in ne več s carinsko deklaracijo kot uvozna dajatev neposredno ob uvozu blaga.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja