Go to Top

Prednosti samozaposlitve – zakaj odpreti s.p.?

Prednosti samozaposlitve – kakšne so? V članku bomo strnili ugotovitvi posameznikov, ki so se podali na podjetniško pot. Ste tudi vi med tistimi, ki si želite odpreti s.p ali d.o.o.? Pri nas postopek registracije podjetja uredite brezplačno. Za rezervacijo termina postopka nas kontaktirajte na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si.

Brezplačno registrirajte podjetje

Prednosti samozaposlitve – možnost, da hobi ali poslovno idejo pretvorite v posel

Referenti Data točke se pri svojem delu srečujemo s podjetniki, ki prihajajo na registracijo podjetja in na postopku registracije večkrat od sogovornikov slišimo, da v posel spreminjajo svoj dolgoletni hobi, s katerim se ukvarjajo v svojem prostem času. Z leti je hobi postal tako uspešen, da so se odločili odpreti podjetje. Prednosti samozaposlitve v svojem podjetju pa vidijo predvsem v tem, da bodo končno počeli tisto, kar jih veseli in v čemer so doslej uživali v svojem prostem času.

Izračunajte si plačo

Prednosti samozaposlitve in upravljanje s svojim časom in denarjem

Prednosti samozaposlitve bodoči podjetniki največkrat vidijo tudi v tem, da si lahko sami razporejajo svoj delovni čas. Dejavnosti opravljajo na način, da lažje načrtujejo čas za družino in druge aktivnosti. Pomembno jim je, da imajo nadzor nad svojim zaslužkom in financami. Pomembna jim je svoboda pri sprejemanju odločitev glede poslovanja podjetja.

Odprite d.o.o.

Najemite računovodjo

Prednosti samozaposlitve prinašajo hkrati tudi odgovornost

Predvsem, kadar se posameznik odloči za registracijo s.p., se mora zavedati, da svoboda, ki jo predstavlja odprtje podjetja in uresničevanje podjetniške ideje, prinaša tudi veliko odgovornost. Samostojni podjetnik odgovarja z vsem svojim premoženjem za poslovanje svojega podjetja. Če postane davčni dolžnik, mu država (Finančna uprava RS) lahko zarubi premično in nepremično premoženje. Zato podjetniški svetovalci DATE vedno priporočamo “podjetniku začetniku” pomoč računovodje pri vstopu na podjetniško pot.

Kdo so normiranci?

Si želite odpreti podjetje, pa imate še dodatna vprašanja? Če želite individualno obravnavo pred registracijo podjetja, smo vam na voljo podjetniški svetovalci podjetja DATA. Pišite nam na data@data.si ali nas pokličite na 01 600 1530 ter se dogovorite za svetovanje!

Prijavite se na novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja