Go to Top

Predelava lesa – do 2 milijona evrov spodbude

Je vaša dejavnost obdelava ali predelava lesa in lesnih tvoriv? Proizvajate pohištvo? Širite proizvodnjo lesnih polproizvodov? Za razvoj podjetja lahko prejmete od 300.000 evrov do dva milijona evrov nepovratnih virov.

predelava-lesaSlovenski podjetniški sklad (SPS) je namreč danes v Uradnem listu RS objavil razpis P4L 2018 – Spodbude za razvoj lesarstva na področju polproizvodov. V okviru razpisa se bodo sofinancirala podjetja, ki bodo uvedla učinkovito ravnanje z viri. Njihov cilj mora biti uvedba ali povečanje proizvodnje polproizvodov na področju obdelave ali predelave lesa. Gre za proizvode iz lesnih tvoriv, ki predstavljajo vhodne surovine za izdelke višje dodane vrednosti oziroma izdelke na višji stopnji tehnološke zahtevnosti. To so lesne plošče vseh vrst, mizarske plošče, lepljeni tramovi, lepljene plošče in nosilci, furnir, vezane plošče, lameliran les itd.

Naročite se na naše novice, da ne boste zamudili pomembnih informacij.

Je gozdarstvo vaš hobi? Vabljeni na brezplačen seminar, kako zaslužiti s hobijem. Gozdarstvo lahko registrirate kot dodatno dejavnost. Tudi o spodbudah za lesarsko dejavnost smo že pisali. Prav tako smo predstavili lesarske izdelke kot odlično poslovno priložnost.

Pred ustanovitvijo podjetja priporočamo udeležbo na brezplačnem seminarju pred registracijo podjetja. Pri ustanovitvi podjetja so v veliko podporo izkušeni svetovalci na VEM točki, kjer podjetje ustanovite hitro, enostavno in brezplačno. Svetovali vam bodo pri ustanovitvi s.p.-ja, popoldanskega s.p.-ja ali d.o.o.-ja ter pomagali rešiti dilemo: ustanoviti s. p. ali d.o.o.  Data je trdno na vaši strani tudi po zagonu podjetja, saj ponujamo računovodske storitve z več kot 20 letnimi izkušnjami, pa tudi podjetniško, pravno in davčno svetovanje.

Ste sveži podjetnik brez izkušenj z vodenjem poslov? Ali veste kakšne so vaše nove obveznosti? Znate izstaviti račun?

Preverite pogoje za prijavo na razpis

Na razpis se lahko prijavijo podjetja, ki so bila registrirana pred  1. 1. 2016. Ostali pogoji so:

  • uvedba novih polproizvodov ali povečanje proizvodnje polproizvodov na področju predelave ali obdelave lesa;
  • registrirana dejavnost znotraj oddelka C16 (obdelava in predelava lesa, proizvodnja izdelkov iz lesa, plute, slame in protja, razen pohištva) ali oddelka C31 (proizvodnja pohištva);
  • ukvarjanje z gospodarsko dejavnostjo in registracija kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki ali zadruge.

Vse podrobnejše informacije so dostopne na spletni strani Slovenskega podjetniškega sklada.

Na voljo skoraj 12 milijonov evrov

Iz Slovenskega podjetniškega sklada sporočajo, da skupno razpisanih 11,88 milijona evrov sredstev zadostuje za podporo najmanj petim operacijam oziroma podjetjem. Gre za podjetja, ki bodo uvedla ali povečala proizvodnjo polproizvodov, uvedla ukrepe za učinkovito ravnanje z viri, ustvarjala nova delovna mesta ali rast dodane vrednosti na zaposlenega. Ukrep je namenjen tudi spodbujanju učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije, ki bodo prispevali k prehodu Slovenije v krožno gospodarstvo.

Prijavna roka za oddajo vloge na SPS sta dva: 16. julij 2018 in 22. oktober 2018. Obdobje upravičenosti pa je od datuma oddaje vloge do 30. septembra 2020.

Vir: Slovenski podjetniški sklad

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja