Go to Top

Praznovanje novega leta letos – le kakšni bodo lahko ukrepi?

Praznovanje novega leta bo skoraj zagotovo obarvano z omejitvami COVID- pandemije. Kakšni bodo ukrepi še ne vemo – a lahko si ogledamo kakšni bodo veljali že ta petek v Izraelu.

Informativni izračun plače

Pri podjetju DATA d.o.o. lahko poleg naših spletnih novičk tudi brezplačni webinar »Ukrepi delodajalcev v času koronavirusa«. Webinar odraža aktualno temo državnih ukrepov za delodajalce. Ukrepi so v času uveljavljanja povzročali zmedo in preglavico pri marsikaterem delodajalci.

REZERVACIJA TERMINA NA DATA TOČKI SPOT Registracija

Praznovanje letos najverjetneje okrnjeno – kakšna navodila bodo dobili gostinci čez praznike?

Potrebujete pravni nasvet? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

Praznovanje novega leta bo najverjetneje letos izjemno okrnjeno. Navkljub spodbudnim novicam o morebitnem razvoju cepiva tudi WHO opozarja, da to nebo vplivalo na zajezitev virusa. Kakšni bodo morebitni ukrepi za »Silvestra« še ni znano, saj bo to v veliki meri odvisno od razvoja in lokalnega širjenja bolezni.

Pri nas tudi gostinci še vedno čakajo na smernice, kako urediti obratovanje lokalov v za njih najbolj dobičkonosnem obdobju v letu. V pred novoletnem obdobju gostinci namreč zaslužijo največ. Letos pa so soočajo z veliko mero negotovosti. Država namreč napoveduje vedno nove ukrepe, med njimi ukrep zgodnejšega zapiranja lokalov ali celo popolnega zaprtja v času zimskih mesecev.

Ste ravnokar registrirali svoje podjetje in tako postali podjetnik? Kaj pa zdaj?

Drugje bo praznovanje novega leta že prej!

Občutek za resnost morebitnih ukrepov lahko tudi razberemo pri državah, ki imajo praznovanje svojega novega leta prilagojeno koledarju, ki je drugačen od našega Gregorijanskega. V Izraelu bodo novo leto praznovali že ta teden. Praznovanje judovskega novega leta »Roš hašana« bo potekalo letos ob sončnem zahodu na dan 18. septembra.

Delno subvencioniranje skrajšanega polnega delovnega časa

Izrael bo praznovanje zabeležil z uvedbo tri tedenske karantene!

Praznovanje novega leta bo letos zelo omejeno in v Izraelu si je konservativna  vlada odločila državo v večji meri zapreti. Tako se predvideva ponovno- že drugo ustavljanje države. Državljani Izraela bodo imeli celo omejeno gibanje na malo več kot 450 metrov od naslova svojega domovanja za vsaj tri tedne. Zapiranja šol v rdečih conah in policijske ure v mestih z največ okužbami so se v tednu pred praznikom že pričele. Zdravstveno osebje v državi je podprlo mesec dolgo zapiranje države. Zapiranje naj bi nastopilo v veljavo v četrtek in naj bi vključevalo zapiranje šol, restavracij, trgovin, tržnic ipd..

Glavno letališče v državi bo predvidoma ostalo odprto.

Porast okužb je v Izraelu v zadnjem času bilo med najvišjimi na svetu. Več kot tisoč je bilo že smrtnih žrtev. Navkljub zgodnjim uspehom zajezitve je prišlo do porasta okužb v obdobju od majskega sproščanja ukrepov. Judovskem tradicionalnem letu tradicionalno kmalu sledijo še drugi verski prazniki, kjer bi lahko prišlo do večjih združevanj.

BRUTO NETO PLAČA

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja