Go to Top

Povečanje zaposlenosti: marca spodbudne številke!

Zavod RS za zaposlovanje (ZRSZ) v mesecu marcu beleži za 44,1 odstotka novih zaposlitev več kot jih je bilo v februarju letos. Ob koncu marca je bilo registriranih 110.226 brezposelnih oseb, kar pet odstotkov manj kot februarja, v primerjavi z marcem lani pa je bila marčevska brezposelnost manjša za 6,7 odstotka.

izobraževanje

Spletna stran TO GO

Kako lahko samostojno, hitro in enostavno postavite in urejate vašo spletno stran? Na naši dvodnevni delavnici boste s pomočjo našega strokovnjaka za razvoj spletnih mest sami oblikovali spletno stran!

Več informacij

Marčevsko povečanje zaposlenosti

povečanje zaposlenosti

Na novo se je marca na ZRSZ prijavilo dobrih šest tisoč brezposelnih oseb, kar je dobrih osem odstotkov manj kot februarja in 13,6 odstotka manj kot marca 2015. Med novoprijavljenimi je bilo 867 iskalcev prve zaposlitve, okoli 1.200 trajno presežnih delavcev in stečajnikov ter nekaj čez tri tisoč brezposelna zaradi izteka zaposlitev za določen čas.

Od skoraj 12 tisoč brezposelnih oseb, ki jih je marca ZRSZ odjavil iz evidence, se je zaposlilo oziroma samozaposlilo okoli deset tisoč oseb, kar je 44,1 odstotka več kot februarja in 11 odstotkov več kot marca leta 2015. Brezposelnost se je v primerjavi s prejšnjim mesecem najbolj zmanjšala v območni službi Murska Sobota.

Marca se je zaposlilo 44 odstotkov več oseb kot februarja! Spodbudno!

Klikni in deli

Primerjava strukture brezposelnosti v letošnjem in lanskem marcu kaže, da se je v letu dni najbolj, za 2,8 odstotne točke, povečal delež brezposelnih starih 50 let ali več, za odstotno točko večji je tudi delež dolgotrajno brezposelnih oseb.

Vir: ZRSZ

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja