Go to Top

Postopek ustanovitve podjetja je brezplačen, pri nakupu pa se lahko resno uštejete

Na trgu je vse več zavajajočih ponudnikov, ki želijo strankam postopek ustanovitve podjetja zaračunati. Da to ne bi bilo dovolj, trg preplavlja vse več ponudnikov, ki oglašujejo »poceni« nakup d.o.o.-jev.

Na nas se je nedolgo nazaj obrnila stranka, ki je pred nekaj leti kupila v preteklosti že ustanovljen d.o.o. Našel si je posel, posloval normalno, nato pa je moral na Finančno upravo RS (Furs) po nekaj dokumentov. Tam ga je pričakalo neprijetno presenečenje. Povedali so mu, da prejšnji lastnik d.o.o.-ja ni poravnal prispevkov niti zase niti za zaposlene.

O tej temi smo že pisali v članku Poceni nakup d.o.o., da ali ne?, naj pa še enkrat opozorimo, da je pred morebitnim nakupom nujno temeljito preveriti finančno stanje podjetja. Ni namreč dovolj, da to storite le pri prejšnjem lastniku ali njegovem računovodstvu.

Še ena zmota: Ustanovitev podjetja ni brezplačna

postopek ustanovitve podjetja

Na nas se vse pogosteje obračajo tudi stranke, ki sprašujejo, ali je postopek ustanovitve podjetja res plačljiv. Ne drži. Je tudi vam kateri od ponudnikov ponudil cenovno zelo ugodno ustanovitev podjetja? Ne nasedajte. Registracija na VEM točki Data je brezplačna.

Razmišljate o odprtju podjetja in želite razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja? Vabljeni na naše brezplačno Skupinsko svetovanje pred ustanovitvijo podjetja.

Prijava na izobraževanje

Kaj potrebujete za postopek ustanovitve podjetja?

Postopek ustanovitve podjetja je na VEM točki DATA brezplačen. Rezervirajte termin!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Za sam postopek ustanovitve podjetja potrebujete le osebni dokument, davčno številko in overjeno soglasje lastnika stanovanja oz. hiše, kjer bo vaš poslovni naslov, katerega overite na upravni enoti ali notarju. Podjetja, ki potrebujejo poslovni naslov, lahko izkoristijo možnost najema Virtualne pisarne.

Še vedno niste prepričani, če bi postali podjetnik?

Ste kdaj razmišljali, koliko stane delodajalca vaša plača in koliko dejansko prejmete na svoj TRR?

Informativni izračun:

Pri neto plači 1.000 EUR, je strošek delodajalca 1.620 EUR, pri neto plači 2.000 EUR je strošek delodajalca 4.000 EUR.

Ali ne bi bilo bolje prejeti 4.000 EUR na svoj račun in z zneskom samostojno upravljati?

Če bi z vrednostjo 4.000 EUR upravljali sami, bi bila vaša neto plača 2.000 EUR višja za vsaj 700 EUR.

Več na seminarju Zaposlitev ali samozaposlitev.

Prijava na izobraževanje

Preden se odločite za ustanovitev podjetja …

… vam priporočamo, da se udeležite naših izobraževanj, ki so namenjena podjetnikom pred, med in po ustanovitvi podjetja.

Ponudba podjetniških izobraževanj

Imate specifična vprašanja?

Potrebujete nasvet s področja davčne zakonodaje? Pišite nam!

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Brez skrbi, na vsa individualna vprašanja s področja podjetništva, davčne zakonodajeračunovodstvadelovnega prava in marketinškega nastopa vam lahko odgovorijo naši strokovnjaki.

Storitve in svetovanja

Razmišljate, da bi sodelovali na katerem izmed evropskih razpisov?

Nudimo vam pomoč pri pripravi razpisne dokumentacije za pridobitev evropskih in državnih nepovratnih  sredstev in pri vodenju projektov.

Želite biti obveščeni o vseh novostih?

Za boljšo informiranost glede sprememb zakonodaje in koristne informacije lahko dobite tudi na našem blogu. Za prejemanje aktualnih podjetniških novic, pa se lahko prijavite na naše e-novice Moje podjetje, moja prihodnost.

Veliko poslovnih uspehov na vaši podjetniški poti vam želi Data d.o.o.

[hr]

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja