Go to Top

Postavite namene intervjuja!

Zaposlujete in želite opraviti intervju kar se da uspešno? Najprej določite namene!

intervjuja

Kadar zaposlujete nove delavce, si morate pred vabilom na razgovor postaviti namene, saj boste na ta način razgovor opravili precej lažje.

Če si pripravite nekaj opornih točk glede intervjuja, boste lažje pozorni na tiste lastnosti, katere so vašemu podjetju zares pomembne.

Odločite se, ali iščete nekoga, ki bo kar se da hitro zapolnil prosto delovno mesto, ali nekoga, ki bo na tem mestu dlje časa? Želite zaposliti nekoga, ki bo na vas naredil dober prvi vtis in vam bo nasploh pri srcu, ali želite nekoga, ki se bo dobro vključil v vaše okolje?

Odgovoriti si morate tudi na vprašanje, ali želite nekoga, ki bo zares akademsko podkovan, ali nekoga, ki bo imel veliko izkušenj. Mogoče nekoga, ki bo imel zelo raznolike izkušnje?
Redko se namreč zgodi, da bi kandidat imel vse lastnosti. Nekdo, ki se je aktivno posvečal študiju in izobrazbi, bo mogoče manjkalo izkušenj. Na drugi strani bo mogoče nekdo, ki bo izkušnje imel, vendar bo brez diplome.

Kandidat ima lahko širino in posledično zmožnost hitrega prilagajanja na novo delovno mesto, medtem ko se nekdo drug prilagaja dalj časa, vendar tudi ostane dlje.

Odgovorite si na vprašanja, kaj je tisto, kar želite od novega zaposlenega, tako boste veliko lažje vodili zaposlitveni intervju in bili pozorni na lastnosti kandidata pred vami.

Avtorica: Urška Petrič, Data d.o.o.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja