Go to Top

Poslovni račun za tujce – neželeno zaprtje

Data nudi različne storitve za tujce, ki želijo poslovati v Sloveniji. Tuje fizične in pravne osebe lahko na naši VEM točki ustanovijo podjetje hitro in enostavno. V zadnjem času ima precej tujih državljanov, ki imajo v Sloveniji ustanovljeno podjetje in registrirano poslovno dejavnost, težave s poslovanjem. Banke jim namreč izredno zaprejo poslovni račun za tujce.

Strankam, pa tudi nam, so razlogi, zaradi katerih se banke odločajo za ta korak, pogosto nerazumljivi. Poslovni račun za tujce je zaprt in zaprtja ne spremlja ustrezna razlaga. Zato smo vse večje slovenske banke prosili za pojasnila o tem, da bomo lahko svojim strankam kar najbolj kakovostno svetovali. Banke smo prosili tudi za nasvete o načinu poslovanja, ki tujim državljanom zagotavlja, da se izognejo neželenemu zaprtju poslovnega računa.

Ste sveži podjetnik brez izkušenj z vodenjem poslov? Ali veste kakšne so vaše nove obveznosti? Znate izstaviti račun?

Za pojasnila smo prosili tudi Ministrstvo za finance in Banko Slovenije. Ko bomo zbrali vse informacije, bomo razloge za izredno zapiranje računov tujim poslovnežem v Sloveniji predstavili tudi na naši spletni strani. Naročite se na naše novice, da ne boste zamudili te in tudi ostalih pomembnih informacij.

Storitve za tujce

Naše storitve za tujce obsegajo svetovanja (obdavčitev, delovna zakonodaja, kadrovanje in podjetništvo), pridobivanje delovnih dovoljenj, računovodske storitve z več kot 20 letnimi izkušnjami, storitve virtualne pisarne (najem sedeža oz. poslovnega naslova) in pomoč pri zaposlovanju kadrov. Ponujamo tudi podporne storitve za tuje državljane (vse na enem mestu: pridobivanje slovenske davčne številke, prevajanje potrebne dokumentacije, oblike podjetja v Sloveniji, pridobitev delovnih dovoljenj za tujce, pomoč pri zaposlitvi delavcev …).

Kaj tujci potrebujejo za poslovanje v Sloveniji?

Pisali smo že o tem, kaj tujci potrebujejo za registracijo podjetja. Pomagamo tudi pri pridobivanju dovoljenja za prebivanje in delo.

Pred kratkim smo pisali o tem, kako tujci tretjih držav ustanovijo podjetje v Sloveniji. Načrtujemo še objavo prispevka, kako podjetje v Sloveniji ustanovijo državljani Evropske unije. Pisali smo tudi o spremembah zakonodaje, ki ureja delo tujcev v Sloveniji.

Predstavljamo zgodbe tujcev, ki so podjetje v Sloveniji že ustanovili. Najprej smo predstavili Cristiana Tomassinija iz San Marina, ki se je v poslovneža prelevil iz voznika dirkalnega avtomobila.

Če imate dodatna vprašanja, jih lahko naslovite na telefon +386 (0)1 600 1530 ali na elektronski naslov data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja