Go to Top

Portal e-VEM septembra z dvema pomembnima spremembama

Od 15. septembra 2017 dalje bo portal e-VEM imel dve pomembni spremembi. Obvezna bo uporaba podpisne komponente druge generacije in prijava prek SI-PASS.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Kakšen je postopek za ustanovitev podjetja?

Več informacij

Portal e-VEM bo od 15. septembra dalje omogočal le še elektronsko podpisovanje s podpisno komponento druge generacije (Proxsign 2.0). Le-to si priskrbite pravočasno.

V kolikor niste prepričani, katero generacijo podpisne komponente imate nameščeno, lahko verzijo preverite v nadzorni plošči (programi in funkcije) oziroma v samem programu podpisne komponente. Verzijo nato primerjajte z verzijami podpisne komponente prve generacije, ki so objavljene na spletni strani Državnega centra za storitve zaupanja.

Prijava na izobraževanje

Večino obveznosti pa podjetniki lahko, namesto da uporabljate portal e-Vem, opravite tudi na fizični točki VEM. Tu vam bodo v pomoč izkušeni podjetniški svetovalci. Katere storitve, poleg brezplačne ustanovitve podjetja, nudi Datina točka VEM, si lahko preberete v prispevkih:

Kakšne so obveznosti podjetnika tik po ustanovitvi podjetja in katere postopke lahko podjetnik opravlja na točki VEM, razlagamo tudi na brezplačnih seminarjih Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja in Podjetnik sem – kaj pa zdaj?.

Prijava na izobraževanje

Na portal e-VEM samo prek SI-PASS

portal e-VEMSpletna prijava SI-PASS omogoča enotno prijavo uporabnika v različne portale javne uprave Republike Slovenije (e-Uprava, e-Vem) z enim samim uporabniškim računom. Kot pojasnjujejo na Ministrstvu za javno upravo, gre za enotno točko za preverjanje identitete različnih subjektov, tudi državljanov. SI-PASS povezuje e-identitete subjektov, ter identifikacijske in druge podatke, shranjene pri različnih ponudnikih e-identitet ter elektronske storitve javne uprave.

Od sredine septembra dalje bo tako prijava v portal e-VEM možna le prek SI-PASS. Svoj profil SI-PASS si pravočasno uredite tukaj. Na spletni strani portala e-Vem se lahko prek SI-PASS prijavite tako, da kliknete “Prijava SI-PASS”.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja