Go to Top

Poročilo za ODD brez digitalnega potrdila

Poročilo za ODD bodo lahko od konca meseca fizične osebe, ki imajo priglašeno osebno dopolnilno delo, oddajale brez digitalnega potrdila.

>>> O osebnem dopolnilnem delu smo sicer že večkrat pisali, posameznik lahko zasluži do največ 3.186 evrov v polletju.

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

Poročilo za ODD samo eno od mnogih brez digitalnega potrdila

Na Finančni upravi RS so znova razširili nabor storitev v e-Davkih, ki bodo fizičnim osebam na voljo brez digitalnega potrdila, samo z uporabo uporabniškega imena in gesla.

brez digitalnega potrdila

Od konca lanskega leta, ko so prvič omogočili bolj sproščen dostop do e-Davkov, je to že tretje povečanje nabora storitev z manj omejitvami. Najprej so omogočili oddajo vloge za vzdrževane družinske člane. Hkrati so omogočili tudi oddajo vloge za namenitev dela dohodnine za donacijo, vpogled v lastno eKartico ter v svoj informativni izračun dohodnine. Nato so omogočili še večji nabor – med drugim oddajo napovedi za odmero akontacije dohodnine od dohodka iz zaposlitve, iz drugega pogodbenega razmerja in od drugih dohodkov, vloge za obročno plačilo davka, zahtevek za vračilo davka na motorna vozila ter še nekatere druge na tem seznamu.

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja.

Od 31. marca 2018 dalje pa bodo lahko fizične osebe brez digitalnega potrdila, zgolj z uporabniškim imenom in geslom oddale tudi:

  • Poročilo o doseženem prihodku iz naslova osebnega dopolnilnega dela,
  • Obračun prispevkov za socialno varnost za lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače,
  • DDV prevozna sredstva – dobave,
  • Vloga pavšalnega nadomestila,
  • DDV prevozna sredstva – pridobitve,
  • Obračun pavšalnega nadomestila,
  • Vročanje – Pooblastilo,
  • Vročanje – Preklic pooblastila s strani pooblaščenca,
  • Vloga za preverjanje podatkov o davčnih zavezancih.

>>> Pogosto pa je ODD le odskočna deska za registracijo samostojne dejavnosti in skok v podjetništvo! Pridružite se nam na skupinskem svetovanju, kjer boste izvedeli več o registraciji podjetja ali statusa samostojnega podjetnika!

Dokumentov oziroma storitev, ki jih lahko fizične osebe brez digitalnega potrdila uredijo v e-Davkih je sedaj že 36, nabor pa bodo še širili.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja