Go to Top

Pogoji za odprtje popoldanskega sp – kdo ga lahko odpre?

Pogoji za odprtje popoldanskega sp – kdo lahko odpre popoldanski sp? Kdo ne? Kakšni pogoji veljajo za odprtje popoldanskega sp?

Če ste v zadregi pri odgovorih na ta vprašanja, smo vam na voljo podjetniški svetovalci podjetja DATA. Pokličite nas na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si in se naročite na individualni posvet.

Hitro in brezplačno odprtje podjetja

Kdo lahko odpre popoldanski sp?

Pogoji za odprtje popoldanskega sp so:

  • zaposlitev osebe v podjetju za polni delovni čas (40 ur na teden);
  • neobstoj pogojev iz 10.a člena ZGD-1 za nosilca dejavnosti pri popoldanskem sp;
  • in osebna prisotnost v primeru registracije popoldanskega sp na postopku registracije na DATA točki.

Informativni izračun plače

Normiranec sp – kaj morate vedeti?

Kdo se odloča za odprtje popoldanskega sp?

Ko se posameznik seznani s pogoji za odprtje popoldanskega sp, do realizacije ideje ni več daleč. Največkrat se za registracijo popoldanskega sp odloči posameznik, ki želi z opravljanjem izbranih dejavnosti vstopiti na podjetniško pot. Tudi tisti, ki imajo zaradi narave dela v podjetju dovolj časa in energije, da se z opravljanjem dodatne dejavnosti preizkusijo v podjetniških vodah. Med njimi so tudi taki, ki jim dodaten zaslužek pri popoldanskem sp pride prav za povečanje družinskega proračuna. Največ posameznikov, ki na DATA točki odpira popoldanski sp, pa nam zaupa, da so se za vstop v podjetništvo na tak način odločili, ker v prihodnosti razmišljajo o samostojni podjetniški poti. Na individualnem posvetu s podjetniškimi svetovalci DATA, predebatiramo vse pomembne vidike bodočega podjetnika in ga pripravimo na postopek registracije popoldanskega sp. Znani so pogoji za odprtje popoldanskega sp in vse posebnosti, ki se nanašajo na bodočega podjetnika.

Kilometrina 2024 – kakšni so zneski?

Pogoji za odprtje popoldanskega sp in pogodba o zaposlitvi za 20 ur

Na podjetniške svetovalce v podjetju DATA se pogosto obračajo sogovorniki, ki so v podjetju zaposleni za polovični delovni čas. Sprašujejo nas, kakšni so pogoji za odprtje popoldanskega sp? Svetovalci jim pojasnimo, da v njihovem primeru odprtje popoldanskega s.p. ne pride v poštev. Lahko registrirajo sp za 20 ur. To pa ni popoldanski sp. Gre za sp, v katerem bodo zavarovani za preostalih 20 ur, kolikor jih manjka do polnega zavarovanja (40 ur/teden). Za teh 20 ur bodo kot sp plačevali prispevke za socialno zavarovanje in njihov računovodja bo poskrbel na natančen preračun zneskov za posamezno vrsto prispevka v okviru socialnih prispevkov.

Prispevki za popoldanski s.p. 2024

Bodoči popoldanski sp-jevci! Če se sprašujete, kakšni so pogoji za odprtje popoldanskega sp in bi želeli postopek registracije le-tega opraviti na DATA točki, ne oklevajte in pokličite svetovalce podjetja DATA ter se naročite na individualni posvet. Dosegljivi so na telefonski številki  01/600-1530 ali na elektronski pošti data@data.si.  Po posvetu, boste lahko, če boste želeli, na DATA točki opravili brezplačen postopek registracije popoldanskega sp

Ostanite na tekočem ter se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja