Go to Top

Podjetništvo – gradbeništvo prvič po letu 2008 navzgor

Gradbena podjetja oziroma podjetja z registracijo dejavnosti gradbeništvo so lani prvič po letu 2008 izkazovala rast v višini šestih odstotkov. Ustvarila so za 4,7 milijarde evrov čistih prihodkov. Po podatkih o gospodarski rasti si zdaj morda res lahko obetamo tudi boljše čase za podjetništvo.

Statistiki so potrdili – gradbeništvu gre boljše!

Klikni in deli

Dobra novica iz Statističnega urada RS je tudi to, da so se prihodki vseh podjetij v Sloveniji v primerjavi z letom prej povečali za tri odstotke, dodana vrednost pa za sedem odstotkov.

podjetništvo

V letu 2014 je v Sloveniji na trgu poslovalo več kot 130 tisoč podjetij, ki so zaposlovala 579.800 ljudi in ustvarila za dobrih 81,6 milijarde evrov čistih prihodkov od prodaje in 18,6 milijarde evrov dodane vrednosti.

 

V povprečju je en zaposleni ustvaril 32.100 evrov dodane vrednosti, največ dodane vrednosti pa še vedno ustvarijo zaposleni v dejavnosti oskrba z električno energijo, plinom in paro – 88.099 evrov.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Mnogi podjetniki so prvi korak v svet podjetništva naredili prav na naši sredini info točki.

Več informacij

Na SURS so ugotovili tudi, da so opazovana podjetja v opredmetena osnovna sredstva investirala za štiri odstotke več kot v letu prej – 3,6 milijarde evrov. Najbolj so povečala investicije podjetja, ki poslujejo z nepremičninami, saj so investirala za 64 odstotkov več kot v letu 2013 oziroma 75 milijonov evrov. Več so za investicije namenila tudi trgovska podjetja – 32 odstotkov več oziroma 480 milijonov evrov.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja