Go to Top

V letošnjem letu so bile naslednje podjetniške dejavnosti predmet našega pisanja in vašega zanimanja

Brž ko ne je leto prišlo naokrog in tako je dobro vzeti si nekaj časa in preveriti, katere podjetniške dejavnosti so bile najbolj aktualne. V tem letu smo predstavili raznorazne podjetniške dejavnosti, ki so naše stranke najbolj zanimale.

Ustanovitev podjetja

Letos smo veliko pisalo o vinu…

Bili smo zelo vešči pristni kapljici in smo tako pisali o proizvodnji vina, kot podjetniški ideji in dejavnosti v članku »Bi proizvajali vino? Imate že kakšen sod na voljo?«. Pokrili smo tudi vinu sorodne podjetniške dejavnosti, kot so dejavnost sommelier-ja v članku »Sommelier – dejavnost podjetja ali osebni izziv« in ocenjevalca vin v članku »Ocenjevalec vin kot poslovna dejavnost«.

Se poigravate z idejo o svojem poslu?

Na SPOT točki Data lahko ustanovite d. o. o. ali pa se odločite za ustanovitev s. p..

Postopek je enostaven in brezplačen. Pri njem je pomembno predvsem to, da pravilno izberete dejavnosti, s katerimi se boste v vašem podjetju ukvarjali.

In ne pozabite: dober računovodja je pametna naložba.

Zanimale so vas tudi športne dejavnosti… in hrana…

Šport bi moral biti naš vsakdan in o delovanju podjetja v teh dejavnostih smo se razpisali v članku »Športne dejavnosti – priložnost za posel« .

Veliko Vas je imelo vprašanja o odpiranju podjetja z dejavnostjo, ki je vključevala pripravo hrane in tako smo pod drobnogled vzeli stojnice s hrano v »Stojnice s hrano in opravljanje dejavnosti začasnih gostinskih obratov«.

Pravne storitve za delodajalce

Koga niso letos niti malo zasrbele podjetniške dejavnosti, ki so povezane s kriptovalutami

V letošnjem letu smo bili priča velikim vzponom in padcem in nenazadnje nekateri od teh so bili povezani tudi s kriptovalutami. Tako smo pri nas svetovali na tem področju tudi s pravnim in davčnem svetovanju, organizirali dvodneven brezplačen seminar in pisali o zakonodajnih potrebah pri registraciji podjetij, ki se ukvarjajo s kriptovalutami v članku “Trgovanje s kriptovalutami – katero dejavnost registrirati?”.

Wellnes je bila dejavnost v porastu

Ob zaključku leta nas veliko tudi razveseli razvajanje in wellnes. Tudi to so podjetniške dejavnosti, ki naše podjetnike kar veliko zanimajo. Tako smo se o pogojih za opravljanje nege telesa razpisali v članku »Dejavnosti za nego telesa: kje jih lahko opravljate?«.

Informativni izračun plače

Letošnje leto nam je prineslo novosti v gradbeni dejavnosti

S 1.junijem je prišla v veljavo nova gradbena zakonodaja in tako smo o temu pisali v članku »Gradbeništvo se sooča z novo gradbeno zakonodajo, ki je stopila v veljavo 1. Junija«.

V predprazničnem času smo leto zaključili še bolj temačno

Pisali smo o izdelovanju unikatnih izdelkov kot so dekorativne blazinice z božičnimi okraski v članku »Izdelovanje izdelkov kot so praznični okraski kot hobi ali dejavnost podjetja«.

Tudi poslastica večerje za Silvestrovo je bila tematika, saj smo pisali o gojenju polžev kot podjetniška dejavnost.

V podjetju Data vam s podjetniškim svetovanjem pomagamo, preden se odločite za registracijo d. o. o. ali s. p.

>>> Rezervirajte si termin za registracijo podjetja na VEM točki DATA!

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja