Go to Top

Podjetniška mentaliteta

Ustanovitev in vodenje lastnega podjetja zahteva tudi svojevrstno mentaliteto oziroma način razmišljanja, ki se v marsičem razlikuje od “normalnega”. Brez tega kot podjetnik zelo težko napredujete, kaj šele, da bi postali uspešni.

Podjetniška mentaliteta“Upravljanje” z denarjem

Neznanje upravljanja s sredstvi je eden izmed poglavitnih vzrokov za nastalo krizo, ki se vleče že leta. Seveda niso vsi podjetniki osredotočeni na to. Nihče tudi ne predpostavlja, da si ne smete “privoščiti”, toda gledanje za novimi priložnostmi je v življenju podjetnika pač prioriteta.

So realni

Sposobni so priti do realnega spoznanja, kakšno je stanje v resnici. Ko sami naredijo napako, ne iščejo izgovorov, temveč zavihajo rokave in se lotijo dela oziroma popravkov. Pri svojem delu niso ne preveč optimistični (torej se precenjujejo) niti pretirani pesimisti (se ne podcenjujejo)

Vizija in zagon

Sicer pogosto uporabljena beseda, toda v prenekaterem podjetju presenetljivo zaznamo pomanjkanje vizije. Ni jim nerodno in ni jih strah poskusiti česa novega. Prav tako si upajo poskusiti nekaj preko njihovih sposobnosti.

Da pa boste izboljšali svoje znanje poslovanje, vas vabimo na seminarje Kako voditi svoje enostavno knjigovodstvo, Kako izdelati finančni načrt? in Kako uspešno tržimo na spletu?.

Pripravil: Gašper Meden


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja