Go to Top

Podjetniki v septembru registrirali 1.898 podjetij in 317 pravnih oseb!

Podjetniki so v mesecu septembru registrirali kar za 52 odstotkov več s.p. kot v mesecu prej in za 45 odstotkov več pravnih oseb kot v avgustu. Vse kaže, da so se posamezniki poleti odpočili, si nabrali moči, svežih podjetniških idej in se odločili, da se preizkusijo v podjetniških vodah še v tem letu. Aktivni smo bili v septembru tudi referenti DATA točke. Bodoči podjetniki so v velikem številu poklicali za termin za postopek registracije na naš kontakt 01/600-1530 ali nam pisali na elektronski naslov data@data.si.

Želite tudi vi ustanoviti podjetje?

Kaj uredi referent DATA točke osebi, ki pride na postopek registracije s.p.?

Podjetniki, ki postopek registracije s.p. opravijo na DATA točki, skupaj z referentom pripravijo prijavo podatkov za vpis v poslovni register, prijavo davčnih podatkov (FURS) in prijavo v zavarovanje (M1 oziroma M12 obrazec). Torej vse tri potrebne obrazce za uspešno registracijo s.p.. Podjetniki po končanem postopku na DATA točki odidejo domov. Po pošti dobijo sklep o vpisu s.p. v register podjetij in z njim na banki uredijo odprtje TRR računa.

Informativni izračun plače

Popoldanski s.p. odprete tudi od redni zaposlitvi

Kaj uredi referent DATA točke osebi, ki pride na postopek registracije d.o.o.?

Podjetniki, ki se odločijo za registracijo d.o.o. na DATA točki, skupaj z referentom pripravijo vso potrebno dokumentacijo (akt ali družbena pogodba, sklepi, izjave). Pripravljeno dokumentacijo podpišejo. Referent jim izroči dokumentacijo za odprtje začasnega računa na banki. Po obisku banke in odprtju začasnega računa, vrnejo podjetniki na DATA točko potrdilo o vplačilu kapitala. Referent elektronsko odda vlogo. Približno v tednu dni je družba registrirana. S sklepom o vpisu v poslovni register podjetniki začasni račun na banki spremenijo v poslovni račun. Družba lahko prične s poslovanjem.

Brezplačna registracija d.o.o.

Podjetniki, če ste tik pred tem, da pokličete na DATA točko za registracijo bodisi enoosebne ali več-osebne družbe, vedite, da za postopek registracije d.o.o. potrebujete le osebni dokument in po potrebi overjeno izjavo lastnika objekta za poslovni naslov. Seveda morate pripraviti tudi kapital v evrih v najmanjšem znesku 7.500,00 evrov.

Informativni izračun za normirance

Podjetniki so na DATA točki izbrali raznovrstne dejavnosti ob registraciji podjetja

Kot zanimivost lahko navedemo, da so podjetniki, ki so se registrirali kot s.p. v septembru na DATA točki, največkrat registrirali dopolnilno dejavnost oziroma popoldanski s.p.. Redni s.p. so največkrat ustanovili študentje, ki se jim je z mesecem oktobrom iztekel status. Vsaj leto dni si bodo nabirali podjetniške izkušnje, so nam razložili. Najbolj aktualne dejavnosti, ki so jih registrirali podjetniki na DATA točki so bile: spletna prodaja, digitalni marketing, gradbene storitve, vse vrste osebnih storitev, poslovno svetovanje, predvsem pa IT storitve.

Podjetniki, ne pozabite! Na voljo so vam svetovalci podjetja DATA tako pri pripravi na podjetniško pot, kot pri poslovanju podjetja po ustanovitvi. Prav tako vas lahko skozi labirint davkov, financ in računovodstva vodijo naši izkušeni računovodje. Za ponudbo za svetovanje ali za računovodske storitve nam lahko pišete na data@data.si ali nas pokličete na 01/600-1530.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja