Go to Top

Plačilo dohodnine 2017 – ne pozabite jutri

Jutri je rok za plačilo dohodnine 2017 – ste že prejeli informativni izračun? Finančna uprava RS (FURS) je prvi del izračunov odposlala 30. marca.

Rok za plačilo dohodnine za leto 2017 se izteče jutri, 30. maja 2018. Davčni zavezanci lahko zaprosimo, da odmerjeni davek poravnajo v več obrokih. Najenostavnejši in najhitrejši način za plačilo dohodnine 2017 je plačilo na tri obroke. Za obročno plačilo je potrebno vložiti obrazec Vloga za obročno plačilo davka fizične osebe v največ treh mesečnih obrokih. V primeru vložitve obrazca ni treba predložiti nobenih dokazil o dohodkih, prihrankih in premoženju zavezanca in njegovih družinskih članov. Roka za vložitev obrazca ni. Priporočamo pa, da ga zavezanec vloži čim hitreje. Najbolje je takoj, ko prejme plačilni nalog, ki ga ne more plačati v enkratnem znesku.

Če pa ste zoper informativni izračun z naslovom dohodnina 2017 vložili ugovor, vam zneska ni treba poravnati, saj ugovor zadrži izvršitev.

Ne razumete sistema dohodnine?

Je dohodnina 2017 za vas nerazumljiva uganka? Pri reševanju te uganke vam lahko pomagajo naši vrhunski davčni svetovalci. Denimo pri uveljavljanju davčnih olajšav in obračunov dohodnine za fizične osebe. 

Finančne in organizacijske prednosti ter slabosti samozaposlitve.

Plačilo dohodnine 2017 je tema, ki smo jo že obdelali v prispevku z naslovom Dohodnina 2017: vas čaka doplačilo ali vračilo Z davčnim letom 2017 je namreč stopila v veljavo nova dohodninska lestvica.  Med 2. in 3. dohodninski razred se je uvedel nov razred s 34-odstotno davčno stopnjo. Ta velja za neto letno davčno osnovo v razponu od 20.400 do 48.000 evrov. Hkrati se je stopnja dohodnine v četrtem davčnem razredu znižala z 41 odstotkov na 39 odstotkov.

Izračunajte si sami

Ali izračuna dohodnine 2017 še niste prejeli? S pomočjo našega informativnega izračuna lahko izračunate, kakšne novice bo v petek prinesel poštar. FURS bo namreč naslednji paket izračunov poslal 31. maja.

Vam je pošiljka dohodnina 2017 ušla iz spomina? Na spletni strani FURS-a lahko preverite, ali so vam že poslali odločbo. Enostavno vpišete svojo davčno številko in odgovor bo kmalu na dlani – pardon, na zaslonu.

Imate idejo za dodaten zaslužek?

Morda pa vam pogled na dokument dohodnina 2017 ni preveč všeč zaradi prenizkih osebnih prihodkov? Udeležite se našega brezplačnega svetovanja Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo. Dohodnina 2018 bo videti precej bolje kot dohodnina 2017!

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja.
Oznake

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja