Go to Top

Plačilo davkov za podjetje kar iz naslonjača?!

Plačilo davkov in ostalih obveznih dajatev je tudi FURS v zadnjih letih kar se da poenostavil in prilagodil današnjemu času! Plačilo davkov je tako dandanes mogoče kar prek aplikacije eDavki.

Informativni izračun plače

Potrebujete razlago ali tolmačenje Vaše obdavčitve ali obdavčitve Vašega podjetja? Potem je podjetje DATA d.o.o. pravi naslov za Vas! Pri nas Vam lahko svetujejo naši izkušeni davčni svetovalci ali pravniki. Naše podjetje ima že več kot trideset let izkušenj svetovanja in nudenje podpornih in računovodskih storitev majhnim in velikim podjetnikom.

Pišite nam na data@data.si za ponudbo!

PODJETNIŠKA IZOBRAŽEVANJA NA DATI

Plačilo davkov na enem mestu!

Potrebujete davčno svetovanje? Pošljite povpraševanje!

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Zavezanec lahko v aplikaciji eDavki dostopa do zahtevka za plačilo davkov z izborom obveznosti, ki jih bo plačal v knjigovodski kartici (odprte postavke) ali iz pregleda »Prejeti dokumenti«. Za posamezne obveznosti izbere možnost »Pripravi plačilna navodila za označene«. Z klikom na »ePlačilo« uporabnik pride do koraka, kjer se izbere spletna banka uporabnika. Sledi prijava v spletno banko, ki poteka kot je skladno z navodili izbrane banke.

Po pregledu uporabnik le še potrdi plačilni nalog. Ne glede na izbrano število obveznosti se potrjuje in plačuje en plačilni nalog.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Plačilo davkov z enim plačilnim nalogom!

Po prejemu plačila znotraj te aplikacije bo znesek avtomatično razporejen blagajnam, ki jim posamezna dajatev pripada. Tako lahko prek enega plačilnega naloga poravnate tako prispevke Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (ZPIZ) kot tudi Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS).

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja.

Spletno plačilo davkov le za uporabnike spletne banke Abanet in NLB klik…

Za storitev morate biti jasno registrirani uporabniki eDavkov. A za plačevanje davkov prek spleta morate biti tudi uporabniki bodi si spletne banje Abanet ali NLB klika. FURS utemeljuje to omejitev s tem, da so ti dve banke vključeni v sistem spletnih plačil pri Upravi Republike Slovenije za javna plačila (UJP).

Najvišji možen znesek pri spletni banki Abanet je 1.500 evrov!

Da ne zamudite roka plačila preverite pri izvajalcu plačilnega prometa, kdaj ta izvrši plačilo!

Pri plačilu davkov bodite pozorni na navodila izvajalca plačilnega prometa, saj je je obveznost plačana šele, ko izvajalec plačilnega prometa (banka) izvrši nalog.

BRUTO NETO PLAČA

Vir: www.fu.gov.si

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja