Go to Top

Plača zaposlenih pri sp višja

Plača zaposlenih pri sp oziroma registriranih fizičnih osebah je v drugem četrtletju letošnjega leta znašala 976,23 evra

Plača zaposlenih pri sp oziroma registriranih fizičnih osebah za drugo četrtletje leta prejeli za 4,2 odstotka višjo plačo kot v enakem obdobju lani. Na Statističnem uradu poudarjajo, da gre realno gledano za 2,3-odstotno rast.

To je slab odstotek več kot v prvih treh mesecih leta, a realno nižja za 1,1 odstotka. Neto to znese 682,45 evra. Za preračun plače iz bruto v neto in obratno uporabite naš spletni izračun.

Informativni izračun plače

Izračunano povprečje plač zaposlenih pri registriranih fizičnih osebah je torej malo višje od minimalne plače v letu 2018, ki znaša 842,79 evra bruto.

Obveznosti delodajalcev od A do Ž

Zaposlujete delavce, torej ste delodajalec. Poznate vse obveznosti delodajalcev?

Najvišja plača zaposlenih pri sp : rudarstvo

Placa zaposlenih pri s.p.Najvišja povprečna mesečna neto plača zaposlenih  pri sp   za to obdobje je bila pri zaposlenih v dejavnosti rudarstvo in sicer 889,92 evra. V primerjavi z neto plačo za prvo četrtletje leta 2018 so se plače izrazito povišale še v naslednjih dejavnostih:

  • druge raznovrstne poslovne dejavnosti: za 4,9 odstotka,
  • oskrba z električno energijo, plinom in paro: za 4,2 odstotka,
  • izobraževanje: za 4,1 odstotka.

V primerjavi s plačo za drugo četrtletje leta 2017 pa se je povprečna mesečna neto plača najbolj zvišala v dejavnosti oskrba z vodo, ravnanje z odplakami in odpadki, saniranje okolja (za 7,1 %).

Ste sveži podjetnik brez izkušenj z vodenjem poslov? Ali veste kakšne so vaše nove obveznosti? Znate izstaviti račun?

Ko vodite svoje podjetje, se morate posvetiti predvsem strokovnemu delu. Z znanjem in informacijami, ki jih boste dobili na seminarju Abeceda poslovanja, boste za svoje strokovno delo imeli več časa, saj na enem mestu izveste za vse male in velike obveznosti podjetnikov.

Največji padec plače: kultura, razvedrilo in rekreacija

Plače zaposlenih pri registriranih fizičnih osebah so se najbolj znižale v kulturnih, razvedrilnih in rekreacijskih dejavnostih in sicer za 3,4 odstotka.

Razmišljate o podjetniški poti? Ocenjujete, da bi lahko zaposlili kakega delavca in mu zagotovili naveden znesek plače – ali še niste čisto prepričani? V podjetju Data vam na brezplačnih izobraževanjih razjasnimo vse take dileme. Nato je samo še korak do ustanovitve podjetja, ki jo lahko brezplačno in enostavno opravite na VEM točki Data. Podjetnike podpiramo tudi v nadaljevanju poslovne poti, predvsem s kakovostnim računovodskimi storitvami in podjetniškim svetovanjem.

Prijavite se na naše e-novice – prejemali boste koristne novice in zanimive zgodbe iz sveta podjetništva!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja