Go to Top

Omejitev gibanja: se nam obeta še dodatna zaostritev?

Omejitev gibanja na 1000 metrov od kraja bivališča – bo to naša nova realnost? Vsaj takšni so predlogi Ministrstva za zdravje, ki predlaga dodatno zaostritev ukrepov.

Informativni izračun plače

Se izgubljate med vsemi informacijami glede veljavnih in napovedanih ukrepov? Obrnite se na pravno službo DATA d.o.o.! Naše pravnice vam bodo zagotovo odgovorile na marsikatero vprašanje. Za individualno svetovanje pa nam pišite na [email protected]!

13. DNEVI PODJETNIŠTVA

Omejitev gibanja še bolj zaostrena

Potrebujete pravni nasvet? Pošljite povpraševanje!

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Četudi je konec prejšnjega tedna prišlo do sproščanja ukrepov in odpiranja nekaterih dejavnosti, je danes zgodba povsem drugačna. Vse je kazalo na to, da se zdravstvena kriza počasi, a vztrajno umirja. Na Ministrstvu za zdravje pa so drugačnega mnenja, saj pravijo, da bi se ukrepi morali zaostriti. Razlog naj bi bil v tem, da se v bolnišnicah zaostritve domnevno ne poznajo, ljudje pa naj ne bi dovolj spoštovali ukrepov.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Zaostritev ukrepov naj bi med drugim predvidevala omejitev gibanja na 1000 metrov od kraja bivališča. Spomnimo, da je od 20. oktobra v veljavo prišel Odlok o začasni omejitvi gibanja med 21.00 in 6.00. Katere omejitve so stopile v veljavo s tem odlokom si lahko preberete v našem prispevku: “Omejitev prehajanja med občinami zopet v veljavi!

BRUTO NETO PLAČA

Omejitev gibanja ni edini ukrep!

Poleg predloga za omejitev gibanja na 1000 metrov od kraja bivališča na Ministrstvu predlagajo tudi, da se pouk še naprej izvaja na daljavo. Javni promet, za katerega sicer ta teden velja počitniški vozni red, bi ponovno zaustavili. Zaprle naj bi se trgovine. Še vedno pa bi lahko obratovale lekarne in trgovine z živili. Omejitev gibanja na občine bi ostala še zmeraj v veljavi. Z drugimi besedami Ministrstvo za zdravje predlaga ustavitev javnega življenja, kot smo ga bili deležni marca letos.

Pravni nasvet

Kdaj naj bi prišlo do zaostritev?

»Če se stanje do sredine tega tedna ne bo občutno izboljšalo, bo treba ukrepe sprejeti«, so enotni tudi na Strokovni skupini za COVID-19. Predloge so, kot pravijo, oblikovali že prejšnji teden po vzoru drugih evropskih držav. V mislih so imeli predvsem omejitev gibanja na 1000 metrov od kraja bivališča, ki naj bi se v drugih državah izkazala za učinkovito strategijo za zajezitev virusa.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na [email protected].

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja