Go to Top

Odprtje trgovin med prazniki – kako bodo odprte oz. zaprte?

Odprtje trgovin med prazniki oz. delovni čas trgovin bo v tem prazničnem času nekoliko spremenjen. Do kdaj bodo odprte nekatere trgovine pred prazniki?
Mimogrede, če želite ustanoviti svoje podjetje, lahko to storite na naši DATA točki! Pokličete lahko na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si. Postopek bomo za vas uredili brezplačno!

Izračunajte si plačo

Odprtje trgovin med prazniki – za praznike so trgovine zaprte!

Zakon o trgovini (ZT-1) od leta 2020 določa, da so trgovine ob nedeljah in praznikih (ki so dela prosti dnevi) zaprte. Obstaja sicer nekaj izjem, a načeloma bo večina trgovin ob prihajajočih praznikih zaprta. In sicer bo tako za božič (ponedeljek, 25.12.2023) in za dan samostojnosti in enotnosti (torek, 26.12.2023). Enako bo veljalo tudi za tudi za prvi in drugi dan leta 2024. Trgovine bodo zaprte v ponedeljek, 1.1.2024 in torek, 2.1.2024.

Brezplačno registrirajte podjetje

Kilometrina 2023 – kolikšna je?

Odprtje trgovin med prazniki –  trgovine bodo zaprte tri dni skupaj!

Glede na to, da je pred nami nedelja, ki jima sledita dva praznika (božič in dan samostojnosti), je zadnji dan za predbožične nakupe sobota, 23. decembra. Zato dobro načrtujte opravke po trgovinah, ki so še v vašem planu. Trgovine bodo namreč zatem odprle svoja vrata šele v sredo, 27. decembra. A spet ne za dolgo, saj sledita praznični 1. in 2. januar.
Dobro preverite tudi odprtje drugih ustanov, ki jih imate namen obiskati v teh dneh. Nekatere se namreč odločajo za skrajšan delovni čas ali celo daljše zaprtje za zaradi kolektivnih dopustov!

Izračunajte si dohodnino

Ne pozabite na spletne trgovine

Ne marate gneče v trgovini? Marsikdo se ob razcvetu spletnih trgovin odloča za nakupe “na daljavo”. S tem se lahko izognete nabito polnim trgovinam in iskanju prostih parkirnih mest. Določene stvari pa je preko spletnih trgovin mogoče nakupovati tudi v prazničnih dneh, ko so sicer trgovine zaprte.

Želimo vam prijetne praznične dni! Ko pa boste spet v polnem delovnem pogonu, se vedno lahko obrnete naše podjetniške, pravne in davčne strokovnjake. Za ponudbo posveta ali brezplačno registracijo podjetja smo vam na voljo na telefonu 01 600 1530 ali data@data.si.

Prijavite na naše e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja