Go to Top

Odprtje d.o.o. tudi med počitnicami

Odprtje d.o.o. tudi možno v naslednjih poletnih tednih. Velja kljub temu, da je – kot se nam zdi – večina Slovenk in Slovencev, vključno s sodniki, na zasluženih letnih počitnicah.

Bodoče podjetnike obveščamo, da odprtje d.o.o. na VEM točki poleti poteka nemoteno. Registrski organ bo namreč deloval kljub času sodnih počitnic.

Eno pogostejših vprašanj podjetnikov, ki so na VEM točki Data v zadnjem času opravljali postopke za odprtje družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o), je bilo, ali se bodo postopki izdaje sklepov registracije podjetja zaradi sodnih počitnic zavlekli. Odgovor je nikalen. Kot dolgoletni referenti VEM točke Data namreč opažamo, da je sodni register hiter in ažuren pri izdaji sklepov prav v vseh postopkih.

Ste ravnokar registrirali svoje podjetje in tako postali podjetnik? Kaj pa zdaj?

Odprtje d.o.o. in možni zapleti

odprtje dooKljub temu pa se zna zgoditi zaplet pri podjetnikih, ki opravijo postopek registracije d.o.o. na VEM točki in preslišijo navodila referenta, ki jim pripravlja dokumentacijo, da morajo potrdilo o vplačilu kapitala za novoustanovljeno podjetje referentu VEM točke dostaviti v roku 14 dni. V primeru, da tega ne storijo, se vloga za registracijo d.o.o. s portala e-VEM izbriše. Če podjetnik vztraja pri odprtju d.o.o., moramo akte, sklepe in izjave pripraviti na novo.

Da bi se izognili tovrstnim zapletom, vsem podjetnikom priporočamo, naj svoje aktivnosti glede postopkov registracije podjetja skrbno načrtujejo in se na postopek odprtja d.o.o.-ja tudi dobro pripravijo.

Da bo vaša podjetniška pot čimbolj uspešna, izberite zanesljiv računovodski servis. Na svetovalce podjetja Data se lahko zanesete tudi, ko potrebujete pravno ali davčno svetovanje.

Želite razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja? Vabljeni na brezplačno izobraževanje Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja.

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja.

Načrt aktivnosti registracije d.o.o.-ja

Postopek registracije podjetja je na VEM točki DATA brezplačen. Rezervirajte termin!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Vsem podjetnikom, ki so v teh poletnih dneh uspešno opravili postopek registracije podjetja na naši VEM točki, sporočamo, da so si počitnice zaslužili, ter jim želimo prijeten in sproščujoč dopust. Naročite se na naše e-novice, da jih boste brali na plaži.

Pripravila: Bogdana Rejc, podjetniška svetovalka

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja