Go to Top

Odličen odziv na Prvi izziv

Preko javnega povabila Prvi izziv se bo letos zaposlilo skoraj 3.000 brezposelnih mladih, s tem pa je to javno povabilo tudi zaključeno. Za lažje zaposlovanje in dodatno spodbujanje zaposlovanja mladih so na Zavodu za zaposlovanje pripravili spremembe javnih povabil Zaposli.me in Usposabljanje na delovnem mestu.

Prvi izziv, ki je eden najuspešnejših programov aktivne politike zaposlovanja, je pomembno prispeval k povečanju zaposlitvenih možnosti mladih. S pomočjo javnega povabila Prvi izziv se bo letos zaposlilo okoli 3.000 brezposelnih mladih do 30. leta starosti. Ker je Zavod za zaposlovanje ocenil, da bodo vsa razpoložljiva sredstva razdeljena že z obravnavo in odločanjem o doslej prispelih ponudbah, je moral objaviti zaključek javnega povabila.

Za dodatno spodbujanje usposabljanja in zaposlovanja brezposelnih mladih do 30. leta starosti pa so že pripravljene spremembe javnih povabil Zaposli.me in Usposabljanje na delovnem mestu. V subvencionirano zaposlitev (Zaposli.me) se sedaj lahko vključijo tudi brezposelni mladi, ki so stari do 30 let, in so najmanj 6 mesecev neprekinjeno prijavljeni med brezposelnimi pri Zavodu. Ker pa imajo mlajši iskalci zaposlitve zaradi pomanjkanja izkušenj manjše možnosti za uspešno vključevanje na trg dela, so v okviru Usposabljanja na delovnem mestu omogočili daljše obdobje usposabljanja in jim s tem ustvarili boljše pogoje za vstop na trg dela. Sprememba  javnega povabila omogoča brezposelnim mladim do 30. leta 3-mesečna usposabljanja na delovnem mestu.

Vir: Mojazaposlitev.si

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja