Go to Top

Obrazec PDM-1 – Sporočilo o prostem delovnem mestu

Vsi, ki boste želeli javno objavo prostega delovnega mesta na Zavodu za zaposlovanje ali posredovanje kandidatov za zaposlitev preko ZRSZ,  morate podatke o prostem delovnem mestu sporočiti s pomočjo obrazca PDM-1. Obrazca ni mogoče kupiti v papirnicah, lahko ga natisnete na spletni strani ali pa enostavno izpolnite v elektronski obliki.

Obrazec PDM-1_z_navodiliObrazec PDM-1

Z izpolnitvijo obrazca lahko naročite:

  • POSREDOVANJE kandidatov na prosto delovno mesto;
  • JAVNO OBJAVO prostega delovnega mesta;
  • POSREDOVANJE in JAVNO OBJAVO prostega delovnega mesta;
  • IZDAJO pisnega obvestila o obstoju ustreznih oseb v evidenci brezposelnih oseb pred vlogo za izdajo dovoljenja za zaposlitev tujca.

Objava prostega delovnega mesta mora vsebovati pogoje za opravljanje dela na delovnem mestu oziroma vrsto dela in rok za prijavo, ki ne sme biti krajši od 3 delovnih dni. Tako najmanj 3 dnevni rok za oddajo ponudbe kandidata za prosto delovno mesto oziroma prosto delo, začne teči naslednji dan po objavi. V primeru, da delodajalec prosto delovno mesto objavi na več načinov (preko zavoda, v sredstvih javnega obveščanja, na spletnih straneh ali v javno dostopnih poslovnih primerih), začne rok za prijavo teči naslednji dan po zadnji objavi.

Izpolnjevanje rubrik obrazca je podrobneje opredeljeno v navodilih, za pomoč pa lahko pokličete brezplačno telefonsko številko Kontaktnega centra ZRSZ 080 20 55.

Vir: http://www.ess.gov.si/

Pripravila: Anja Grahek


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja