Go to Top

Obrazec M-4: Zaradi težav z e-podpisom prav tako podaljšan rok oddaje

Vsi dajalci podatkov, ki so po evidenci zavoda dolžni posredovati podatke na obrazcih M-4 za določene kategorije zavarovancev do 30. 4. tekočega leta za preteklo koledarsko leto, prejmejo obvestilo z navodilom za prijavo v spletno aplikacijo in avtentikacijsko kodo za prvo prijavo v spletno aplikacijo. Obvestilo vsebuje poleg avtentikacijske kode z datumom izteka veljavnosti te kode tudi registrsko številko in naziv dajalca podatkov.

Obrazec M-4

Računovodski servis z zavarovano odgovornostjo. Pošljite povpraševanje!

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Dajalci podatkov, ki imajo sicer omogočen vstop v spletno aplikacijo, imajo pa težave z elektronskim podpisovanjem pripravljenih paketov obrazcev M-4, ki jih odpravljajo s pomočjo kontaktnega centra za tehnično pomoč pri oddaji obrazca M-4, lahko podatke posredujejo do 15. 5. 2015.

Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje je pred kratkim obvestil, da je pri izdaji obvestil, na katerih se nahaja tudi koda za vstop v spletno aplikacijo za posredovanje podatkov na obrazcih M-4, prišlo do tehničnih težav, zato bodo kode posredovane kasneje.  Rok za oddajo podatkov za tiste dajalce, ki jim je vstop v aplikacijo onemogočen, se podaljša do 31. 5. 2015Več o tem smo pisali že tukaj.

Za vse tiste dajalce podatkov, ki imajo omogočen vstop v spletno aplikacijo, pa rok za posredovanje podatkov ostaja enak, to je 30.4.2015.

Podjetniki, v  kolikor svoje računovodstvo vodite sami, morate mesečno pošiljati podatke o plačah in nadomestilih plače, o zavarovalnih osnovah ter o vplačanih prispevkih za svoje zaposlene. V kolikor bi želeli, da za vaše mesečne obveznosti skrbi kvaliteten računovodski servis, preverite ponudbo računovodskih storitev DATA.

Uporabne obrazce najdete na tej povezavi.

Pošljite povpraševanje

Vabljeni tudi na naš seminar Abeceda poslovanja, kjer boste dobili vse potrebne informacije o obveznostih, ki jih ima podjetnik.

Prijava na izobraževanje

Pripravila: Anja Grahek


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja