Go to Top

Normiranci davčni obračun oddajajo do konca marca!

Normiranci davčni obračun oddate že do konca marca

Normiranci davčni obračun FURS-u oddajo namesto zaključne bilance. Tega morate vsi normiranci oddati najkasneje do konca marca za preteklo leto. Priprava davčnega obračuna zahteva nekoliko manj dela, saj so pri normirancih stroški priznani kot fiksen odstotek prihodkov. Kljub enostavni pripravi pa naši računovodski strokovnjaki velikokrat naletijo na najbolj osnovna vprašanja pri izkušenih strankah v zvezi s tem obveznim poročilom za davčne organe.

Na delavnici se naučite izdelati davčni obračun, ki ga morate oddati Finančni upravi RS, če poslujete na podlagi normiranih odhodkov ter določiti zavarovalno osnovo za tekoče poslovno leto.

Normiranci davčni obračun oddajte pravočasno! Ne tvegajte kazni z zamudo roka za oddajo davčnega obračuna

 

Potrebujete računovodsko svetovanje? Rezervirajte si termin na 01 600 1530 in zahtevajte ponudbo

Za izognitev kazni se je najbolje koristiti storitve profesionalnega računovodskega servisa – pri našem podjetju, Data d.o.o.! Pri podjetju Data d.o.o. se  ponašamo že s skoraj 30-letnimi izkušnjami. Ves ta čas nudimo, tako malim, kot velikim podjetnikom, storitve storitve računovodskega servisa, storitve davčnih svetovalcev in pravnih strokovnjakov. Pri nas lahko (brezplačno) registrirate podjetje in nadaljujete s poslovanjem, vse dokler ga ne predate vašemu nasledniku! Vse pod eno streho!

Normiranci davčni obračun lahko torej oddate s pomočjo naših strokovnjakov!

Kako ustanovitelji določijo ali so normiranci ali ne?

Ob ustanovitvi podjetja na naši  VEM točki DATA, ustanovitelj napove način ugotavljanja in vodenja stroškov – bodisi upošteva normirane stroške ali dejanske. Oboji imajo določene zakonske obveznosti in vodenje določenih evidenc. Kot normirancu se vam priznajo stroški v višini 80% od prihodkov, vendar tudi to samo do določenie višine prihodkov. Pri podjetju z vsaj eno zaposleno osebo za polni delovni čas v najmanj zadnjih 5-ih mesecih (velja tudi samozaposlitev), je meja 80% upoštevana do največ 100.000 evrov letnih prihodkov, med tem ko je pri podjetju brez zaposlenih (popoldanski s.p.) omejena z absolutnim zneskom  pri 80% od 50.000 evrov letnih prihodkov. Višji prihodki od teh so v polni meri obdavčeni z (normiranim) davkom na dobiček – torej 20%. Normiranci davčni obračun oddajate FURS-u!

Normiranec, ki preseže 300.000 evrov prihodkov v dveh zaporednih letih, si mora voditi knjige po dejanskih stroških. Tako mora pričeti z oddajanjem zaključne bilance, med tem ko oddajajo normiranci davčni obračun.

Informativni izračun plače

Pomembno: Normiranci davčni obračun oddajajo FURS-u

Mesečne obveznosti normirancev razlagamo na seminarju »Na kaj moram biti pozoren kot normiranec?«. V našem podjetju, Data d.o.o., imamo posebno delavnico, kjer se normiranci davčni obračun naučite oddati sami. Naš seminar »Davčni obračun za normirance« je primeren za vsakogar, ki prvič oddaja poročilo, ker pa vključuje tudi najnovejšo zakonodajo, je primeren tudi za tiste (nekoliko) bolj izkušene! Normiranci davčni obračun z našo pomočjo lahko torej pripravite in oddate sami!

Če kot normiranec davčnega obračuna ne oddate, vam lahko grozi globa!

V Zakonu o davčnem postopku  (ZDavP-2) je možno razbrati tudi globe v primeru, ko normiranci davčnega obračuna ne oddajo na predpisan način oziroma v predpisanem roku. Tako ta zakon predpisuje kazen od 800 do 10.000 eurov za posameznika (s.p.) oziroma od 1.200 do 15.000 eurov se kaznuje za prekršek pravno osebo.

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja