Go to Top

Ni presenečenje, kaj ste tokrat brali …

Še vedno se vrha Datine lestvice branosti močno drži prispevek o univerzalnem temeljnem dohodku, kar ni nobeno presenečenje. Prispevek je med bralci dosegel veliko zanimanja, na družbenih omrežjih pa se je okoli tega vnela vroča razprava. Poleg tega so vas pretekli teden zanimale še podrobnosti mini davčne reforme 2017, pravilno izpolnjevanje UPN obrazca in zaslužek s peko in prodajo kostanja na ulici!

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Preden skočite v podjetništvo, se o vseh podrobnostih brezplačno pozanimajte!

Več informacij

Presenečenje? Niti ne!

Z ogromnim zanimanjem ste bralci Datinih novic spremljali prispevek, ki govori o univerzalnem temeljnem dohodku. Koliko bi dobil vsak Slovenec oziroma kaj bi se mu s tem odvzelo je še vedno rdeča nit razprave na družbenem omrežju.

Prijava na brezplačno izobraževanje

presenečenje»Neznosno je, da študija (koncepta UTD, op. a.) ni doživela nobene strokovne kritike, ki bi dokazala, da njeni izračuni (izračuni avtorice predloga, op. a.) ne držijo, doživela pa je splošno ignoranco strokovnjakov, ki še naprej širijo prepričanje, da je uvedba UTD nad možnostmi slovenske družbe.« Preverite še ostale podrobnosti pogovora z zagovornikom koncepta, ki bi vsakemu Slovencu na račun odprave 16 socialnih transferjev omogočal prejemanje 300 evrov mesečno.

Mini davčna reforma 2017

Za med je šel tudi prispevek o mini davčni reformi 2017. In čeprav je paket novel za reformo Državni zbor že sprejel, je na izredni seji izglasoval odložilni veto na novelo zakona o davku od dohodkov pravnih oseb, ki predvideva zvišanje stopnje davka s 17 na 19 odstotkov s 1. januarjem 2017, zato bo moral DZ o noveli zakona ponovno odločati. Več v Mini davčna reforma: nova dohodninska lestvica bo, prav tako tudi višja obdavčitev podjetij.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Še vedno se vrha Datine lestvice branosti močno drži prispevek o univerzalnem temeljnem dohodku, kar ni nobeno presenečenje.

Klikni in deli

Čas je za kostanj!

Jesen je že v polnem zagonu in mnogo se nas je že podalo na lov za kostanjem – peka kostanja pa lahko postane tudi dodatni vir vašega zaslužka! Gre za sezonski zaslužek, saj je obilica kostanja v gozdu na voljo le v jesenskem času. Kaj potrebujete, da se legalno in pravnoformalno podate na ulico in s tem zaslužite, preverite v Jesenska ideja za zaslužek: peka kostanja na ulici.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Znate izpolniti UPN?

Še vedno pa z zanimanjem prebirate tudi prispevek, ki govori o tem, katere so najpogostejše napake, ko izpolnjujete UPN obrazec ter kako ga pravilno izpolniti.  Obrazec UPN se uporabljajo za plačilne transakcije domačih in čezmejnih plačilnih transakcij v evrih v SEPA območju ter za pologe in dvige gotovine v evrih pri Banki Slovenije oziroma pri banki, ki vodi gotovinski račun. Več pa v Ali tudi vi delate napake, ko izpolnjujete UPN – univerzalni plačilni nalog?

Potrebujete nasvet podjetniškega strokovnjaka? Nikar ne oklevajte in skupaj z njim poiščite rešitev! Svoj individualni termin si lahko zagotovite na data@data.si oziroma na 01 600 1530, več o prednostih in slabostih samozaposlitve pa lahko preverite tudi na brezplačnem seminarju!

Prijava na brezplačno izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja