Go to Top

Nepovratna sredstva Eko sklada samo v letošnjem letu v višini 35 milijonov evrov

Eko sklad bo tudi v letu 2015 zagotavljal nepovratna sredstva in ugodne kredite za različne ukrepe z okoljskimi učinki. O ukrepih, ki bodo v letu 2015 predmet nepovratnih sredstev v stanovanjskih stavbah smo pisali že tukaj.

Nepovratna sredstva Eko sklada samo v letošnjem letu v višini 35 milijonov evrovNa podlagi Poslovnega in finančnega načrta Eko sklada za leto 2015 bo Eko sklad v letu 2015 zagotovil najmanj 35 milijonov evrov kreditnih sredstev, v primeru razpoložljivih sredstev in potreb potencialnih kreditojemalcev pa tudi več.

Zakaj je vse več zanimanja za nepovratna sredstva Eko sklada?

Interes občanov za kredite Eko sklada se povečuje zaradi možnosti sočasne pridobitve nepovratnih sredstev in posojil za istovrstne naložbe. Tudi pri pravnih osebah je zaradi zelo ugodne obrestne mere veliko zanimanje za posojila Eko sklada, čeprav se pri nekaterih pravnih osebah še naprej odražajo težave pri zagotavljanju ustreznega zavarovanja vračila kreditov.

V letu 2015 bo Eko sklad nadaljeval z dodeljevanjem nepovratnih finančnih spodbud v skupnem znesku predvidoma 24,5 milijona evrov z namenom zmanjšanja rabe energije, in sicer po naslednjih programih:

  • dodeljevanje 22 milijonov evrov nepovratnih finančnih spodbud občanom za ukrepe učinkovite rabe energije in rabe obnovljivih virov energije v stanovanjskih stavbah,
  • spodbujanje nakupa električnih vozil z 2,5 milijona evrov nepovratnih sredstev.

Poleg tega pa bo Eko sklad, skladno s sprejetim novim energetskim zakonom, nadaljeval program brezplačnega energetskega svetovanja občanom v svetovalnih pisarnah po vsej Sloveniji.

Pripravila: Anja Grahek


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja