Go to Top

Nas berete tudi na dopustu? Zopet ste klikali po dohodnini!

Sobota je čas za pregled člankov, ki so vas pretekli teden najbolj pritegnili k branju – saj kot podjetniki spremljate novosti iz sveta poslovanja in podjetništva in nas berete tudi na dopustu, kajne? Tokrat so šli za med starejši članki o dohodnini, vendar predvsem na račun članka o tem, da je bil včeraj rok za izplačilo preveč plačane dohodnine, rok za vložitev dohodninske napovedi pa se za nekatere davčne zavezance izteče v ponedeljek.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Že veste, katerim pogojem morate zadostovati, da vaš hobi spremenite v dober posel? #brezplačne informacije!

Več informacij

Ali vi berete tudi na dopustu?

Če morate dohodnino doplačati, se rok za plačilo izteče v ponedeljek, 1. avgusta 2016. Datum je natisnjen tudi na plačilnem nalogu, ki je sestavni del informativnega izračuna dohodnine. Zavezancem, ki so zoper informativni izračun dohodnine vložili ugovor – katerega rok se je iztekel 30. junija 2016 – jim zneska ni treba poravnati, saj ugovor zadrži izvršitev.

berete tudi na dopustuZavezanci, ki ste bili upravičeni do vračila dohodnine, pa ste znesek na svoj TRR prejeli včeraj, 29. julija 2016.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Več o tem si lahko preberete v:

Popoldanski s. p., s. p. z normiranimi odhodki?

Še vedno vas zanima tudi članek o tem,  da pravnih razlik med navadnim, popoldanskim ter s. p. z normiranimi odhodki ni; gre le za drugačno plačevanje oziroma kritje socialnih prispevkov v prvem ter drugačen način poslovanja v drugem primeru. Podjetnik lahko tudi v popoldanskem s. p. lahko posluje na podlagi normiranih odhodkov, prav tako pa je tovrstno poslovanje mogoče tudi v družbah z omejeno odgovornostjo (d. o. o.). Več: Popoldanski s. p., s. p. z normiranimi odhodki ali kar oboje?

Ali nas berete tudi na dopustu? Pretekli teden vas je najbolj zanimala preplačana dohodnina!

Klikni in deli

Denarno nadomestilo za neizrabljen letni dopust

Na DATINI lestvici branosti še vedno vztraja tudi članek o neizrabljenem letnem dopustu in pravici do denarnega nadomestila zanj. Če delavec delovno razmerje prekine sam (odpoved), ima pravico do denarnega nadomestila v primeru, če te pravice ni mogel izkoristiti v celoti, ugotavlja Sodišče EU. To velja za vsakega delavca, ne glede na zdravstveno stanje. Več: Za neizrabljen letni dopust tudi ob odpovedi dobite denarno nadomestilo.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Imate vprašanje v zvezi z registracijo podjetja? Na DATI smo odprti tudi v poletnem času! Z našo pomočjo se boste lahko lažje odločili glede na vaše potrebe in želje, zato nas pokličite na 01 600 15 30 ali pa nas kontaktirajte po e-mailu data@data.si in dogovorili se bomo za termin.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja