Go to Top

Nakazilo ustanovnega kapitala podjetja šele po obisku na točki VEM

Družbeniki ali ustanovitelji družbe z omejeno odgovornostjo (d. o. o.) morajo najprej priti na VEM točko na postopek registracije podjetja, šele po prejemu ožigosane dokumentacije, ki jo pripravi svetovalec na VEM točki, pa se družbenik ali ustanovitelj odpravi na banko, kjer odpre začasni račun za nakazilo ustanovnega kapitala podjetja.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Razmišljate o registraciji podjetja, a se izgubljate med podrobnostmi in postopki? Oglasite se na našem brezplačnem skupinskem svetovanju pred registracijo podjetja!

Več informacij

Svetovalec na točki VEM podjetja DATA vam bo brezplačno in hitro pripravil vse dokumente, ki jih potrebujete. Pripravljene dokumente družbeniki in zastopniki oziroma družbenik in zastopnik podpiše, podjetniški svetovalec pa vam nato izroči ožigosan:

1.Izvod Akta o ustanovitvi/družbene pogodbe

2. Sklep o imenovanju zastopnikov,

3. Sklep o določitvi poslovnega naslova.

To je dokumentacija, s katero ustanovitelj oziroma zastopnik podjetja (ali več njih) najprej odpre začasni račun na izbrani banki, na katerega nato izvedejo polog ali nakazilo ustanovnega kapitala podjetja v najmanjšem znesku, ki je dovoljen, to je 7.500 evrov.

V kolikor je družbenikov več in vstopa v podjetje vsak s svojim deležem (skupaj mora nakazilo ustanovnega kapitala podjetja znašati najmanj 7.500 evrov) morajo biti na potrdilu o vplačilu kapitala, ki ga izda banka podjetnikom po vplačilu zneska na račun, navedeni natančni zneski pri vsakem družbeniku posebej.

Postopek registracije podjetja je na VEM točki brezplačen. Rezervirajte termin!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

To potrdilo o vplačilu kapitala družbenik vrne nazaj na VEM točko k našemu svetovalcu. Šele po prejemu potrdila o vplačilu kapitala, lahko podjetniški svetovalec VEM točke odda vlogo za registracijo d. o. o. na registrsko sodišče. V kolikor podjetnik potrdila o vplačilu kapitala ne vrne na VEM točko v roku 14 dni, se vsa dokumentacija za registracijo podjetja na portalu e-Vem izbriše.

izobraževanje

Podjetniki med zakoni in inšpektorati

Naši pravniki in računovodski svetovalci so skupaj pripravili seminar o tem, na kaj morate biti pozorni, katere zakonodaje ne smete spregledati!

Več informacij

Najprej nakazilo ustanovnega kapitala podjetja, šele nato sklep sodišča

nakazilo ustanovnega kapitala podjetja

Ko sodišče prejme vlogo, potrebuje do teden dni časa za pregled in v kolikor je vse v redu z vlogo, izda Sklep o vpisu poslovnega subjekta v register podjetij. Sklep sodišča dobi podjetnik na naslov, ki ga je navedel pri postopku registracije podjetja na VEM točki.

S tem sklepom gre nazaj na banko in začasni račun spremeni v poslovni račun. Podjetje lahko začne poslovati, to pomeni, da lahko odda vlogo za pridobitev DDV številke, v podjetju zaposli osebo ali prične s prejemanjem in izdajanjem računov. Več o tem, kdaj lahko podjetje izdaja in prejema račune, si lahko preberete v prispevku Na podjetje ali dejavnost izdani računi šele po vpisu v register!

Kapital za ustanovitev podjetja, postane z registracijo družbe last podjetja. Podjetje ga lahko nameni za tekoče poslovanje, vendar pa ga ne sme izplačati podjetniku kot posojilo lastniku ali njegovim sorodnikom. Več o tem smo pisali v prispevku Ustanovitev d. o. o. za 300 evrov, zdaj obvezno vračilo posojila.

Pripravila: Bogdana Rejc

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja