Go to Top

Najsrečnejše države v 2023 – kje so najbolj srečni? Kje je Slovenija?

Najsrečnejše države v 2023 – katere so? Katero mesto je na tej lestvici zasedla Slovenija? Kje so najmanj srečni?

Opravite informativni izračun plače z našim kalkulatorjem!

Poročilo o svetovni sreči

Poročilo o svetovni sreči je del raziskave mreže Združenih narodov za trajnostni razvoj. Države se na lestvico uvrstijo na podlagi povprečnih ocen življenja v treh predhodnih letih. Generalna skupščina Združenih narodov je leta 2012 20. marec razglasila za mednarodni dan sreče. Namenjen na opominjanju na pomen sreče v življenju ljudi po vsem svetu. Hkrati pa poziva k odpravljanju revščine, zmanjšanju neenakosti in zaščiti planeta. Katere so najsrečnejše države v 2023?

Ustanovite s.p. ali d.o.o. na DATA točki!

računovodsko svetovanje

Jubilejne nagrade – do katere višine so neobdavčene po novem?

Najbolj srečni so v nordijskih državah

Kaj je pokazala raziskava, o tem katere so najsrečnejše države v 2023? Že šesto leto zapored je najsrečnejša država na svetu Finska. A tudi ostale nordijske države ne zaostajajo precej. Na drugem mestu je namreč Danska, na tretjem pa Islandija. Švedska je bila na šestem mestu, Norveška pa na sedmem. Razlogi, da so se to najsrečnejše države v 2023 so predvsem v tem, da prebivalci teh držav lahko pričakujejo dolgo življenje, imajo velik BDP na prebivalca. Ob tem je stopnja korupcije nizka. Ljudje dobro skrbijo drug za drugega ter so svobodni pri sprejemanju življenjskih odločitev.

 Preberite tudi – Kilometrina 2023 – kakšni zneski veljajo?

Kam se je uvrstila Slovenija?

Najsrečnejše države v 2023 so tako Finska, Danska, Islandija, Izrael, Nizozemska, Švedska, Norveška, Švica, Luksemburg in Nova Zelandija. Slovenija se je med 137. državami uvrstila na 22. mesto. Statistični podatki Sursa sicer kažejo, da smo Slovenci srečnejši kot smo bili pred štirimi leti. Od sosednjih držav Slovenije se je višja uvrstila zgolj Avstrija (11. mesto). Italija je zasedla 33. mesto, Hrvaška 48., Madžarska pa 51. Na dnu lestvice pa so Sierra Leone, Libanon ter na zadnjem mestu Afganistan.

Ostanite na tekočem ter se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja