Go to Top

Najbolj iskani poklici 2023 – je to priložnost, da odprete podjetje?

Najbolj iskani poklici 2023 – kateri so? Svet dela se nenehno spreminja in skupaj z njim tudi potrebe po različnih profilih delavcev. A določeni trendi so vidni že dlje časa: v nekaterih poklicih je povpraševanje veliko, delavcev pa ni. In katera področja so to?

Odprite podjetje na Dati!

Iskani poklici vedno ponujajo priložnost za razmislek glede odprtja podjetja. Ste tudi vi med tistimi, ki bi izkoristili razmere na trgu in odprli s. p. ali d.o.o? To lahko storite pri nas na Dati! Za vsa vprašanja v zvezi z odprtjem podjetja smo vam na voljo na telefonski številki 01 600 1530 ali na data@data.si.

Pretvorite vašo bruto plačo v neto z našim kalkulatorjem!

Najbolj iskani poklici 2023 – to so obrtniki!

Morda je bilo kdaj razširjeno mnenje, da je za dobro plačano zaposlitev potrebna univerzitetna diploma. A realnost kaže, da sploh ni nujno tako. V tem spreminjajočem se svetu dela delodajalci namreč cenijo praktična, poklicna znanja in spretnosti.

Rezultati raziskave Poklicni barometer 2023 kažejo, da je povpraševanje po delavcih v skoraj vseh obrtnih poklicih večje od ponudbe. Med njimi so zlasti mizarji, varilci, tesarji, ključavničarji, orodjarji, zidarji, kot tudi pleskarji, parketarji in mesarji. Marsikatere od teh dejavnosti imajo status deficitarnega poklica, za katere ima država tudi številne finančne spodbude.

Odpreti s.p. ali d.o.o?

Prispevki za s.p. v letu 2023!

Najbolj iskani poklici 2023 na drugih področjih

Obrtništvo ni edino področje, kjer je iskanost delavcev visoka. Podobno je tudi v naslednjih dejavnostih:

  • zdravstvena oskrba (zdravniki različnih specializacij, fizioterapevti, zobozdravniki)
  • poklici za socialno oskrbo (predvsem tisto na domu)
  • prevozništvo (vozniki avtobusov, tovornjakov, vlačilcev)
  • gostinstvo (kuharji, natakarji, slaščičarji)
  • informacijska tehnologija (programiranje, obdelava podatkov)
  • izobraževanje in varstvo otrok (učitelji, vzgojitelji)

Kilometrina 2023

Preizkusite se!

Če ste spretni v katerem od iskanih poklicev, je smiselno razmisliti o samozaposlitvi ali odprtju d.o.o. Marsikdo odprtju podjetja že dlje časa razmišlja, pa ne ve, kako začeti. Ali pa ni prepričan, če izpolnjuje pogoje.

Ne skrbite! Pri nas so vam na voljo podjetniški svetovalci, ki so že številnim pomagali narediti prve korake v svet podjetništva. Skupaj z njimi boste razrešili vsa vprašanja in dileme, ki se vam morebiti porajajo. Za ponudbo individualnega posveta nas lahko pokličete na 01 600 1530 ali pišete na data@data.si. Ko pa se odločite za registracijo podjetja, pa lahko postopek uredite pri nas na Data točki povsem brezplačno. Naši referenti vas pri tem vseskozi vodijo.

Ostanite na tekočem ter se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja