Go to Top

Nafta – naslednja dobrina, ki jo zna zmanjkati?

Nafta – pridobivanje te dobrine je na robu zmožnih kapacitet!

Nafta je dobrina, ki jo lahko kmalu čaka podoben šok, kot smo bili priča pri proizvodnji plina! To je svarilo, ki ga je oznanil največji proizvajalec nafte – Savdski Aramco. A surova nafta na trgih navkljub temu dosega nižjo ceno. Je to pozitivna stran strahu pred recesijo? Mimogrede, želite ustanoviti s.p. ali d.o.o.? To lahko storite na DATA točki! Rezervirajte termin za registracijo podjetja prek našega spletnega obrazca ali pokličite na 01/600-1530!

Ustanovitev podjetja

Nafta in rastoče globalno povpraševanje lahko povzroči bližnjo krizo

Globalna proizvodnja in povpraševanje črnega zlata sta si izredno blizu. Prosta zmogljivost proizvajalcev je praktično nična. Takšna hoja po vrvi med proizvodnjo in potrošnjo je lahko izredno škodljiva za globalno proizvodnjo. Bo nafta z njenimi inflacijski pritiski povzročila akrobatski skok svetovnega gospodarstva v prepad?

Informativni izračun plače

Nafta in črni scenarij, ki je lahko veliko bolj »vsakdanji« kot še kakšna pandemija ali vojna

Glavni direktor savdskega podjetja Aramco je nedavno sporočil, da je nov šok na trgu lahko razmeroma blizu. Surova nafta trenutno dosega tako močno povpraševanje, da bi lahko za šok na tem trgu šteli že ponovno in polno odprtje kitajskega trga ali povečanja aktivnosti v letalski industriji. Po njegovih besedah bi kakršna koli motnja v proizvodnji, kakršni koli svetovni dogodek, ki bi zaustavil kater koli del proizvodnje nafte, lahko povzročil močen porast njene cene. Skratka nafta je lahko naslednji »ruski plin« za globalno ekonomijo.

Božičnica 2022 – jo bo vaše podjetje izplačalo?

davčno svetovanje

Preberite tudi – Povračila za prehrano so (lahko) s septembrom višja!

Ruska surova nafta v tankerjih bo po kmalu vključena v EU embargo

EU embargo bo v decembru in februarju zamejil dobavo iz Rusije in surova nafta, ki je do sedaj bila dostavljena prek tankerjev bo morala lastnika iskati drugje. Po pričakovanjih bo Rusija utrpela padec proizvodnje v okviru 1,4 milijonov sodčkov dnevno po sprejemu tega embarga. Vendar se bo tudi povpraševanje po proizvodnji preostale nafte dvignila in ta naj bi »erodirala preostalo prosto zmogljivost« preostalih proizvajalcev surove nafte.

Informativni izračun za normirance

Nafta v napovedanem primanjkovanju – a Mednarodna agencija za energijo miri!

Mednarodna agencija za energijo miri, da se je globalni ekonomski izgled poslabšal in da dodatne erozije prostih kapacitet ni na vidiku. Kot dodatne dejavnike, ki bi naj botrovale zmanjšanju porabe je vedno močnejši ameriški dolar, evropska energetska kriza in nadaljevanje kitajskih muk povezanih s korono – pravzaprav neobstoječ trg za rusko nafto izven držav kot so Kitajska, Indija in Turčija.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja