Go to Top

Na bankomatu pozabil 300 evrov

Na bankomatu ste morda našli denar, ki ga je pozabil nekdo pred vami

Na bankomatu je občanka našla 300 evrov in jih odnesla na Policijsko postajo Kranj. Kaj pa bi storili vi?

Policisti so ravnali v skladu s predpisi. Lastnika pozabljenega denarja so iskali tudi s pomočjo medijev. Informacije je bilo mogoče dobiti samo osebno, z obiskom policijske postaje. In res se je že včeraj na policijski postaji oglasil lastnik. Res je imel srečo v nesreči, da je njegov denar našla tako poštena najditeljica. Očitno je policistom dokazal, da bankovci res pripadajo njemu. S policijske postaje je odkorakal s polno denarnico. Upamo, da se je pošteni najditeljici vsaj zahvalil.

na bankomatuSicer pa so najditelji izgubljenih stvari dolžni najdeno vrniti lastniku ali pa jo izročiti policiji, ki o najdbi sestavi zapisnik. V nasprotnem primeru vas lahko doleti denarna ali zaporna kazen. Kazenski zakonik namreč pravi: “Kdor si protipravno prilasti tujo premično stvar, ki jo je našel ali je do nje po naključju prišel, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.”

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

Da boste mirno spali, najdeni denar odnesite na policijo. Svojo morebitno finančno stisko raje rešite tako, da zaslužite s svojim hobijem!

Kaj storiti, če se to zgodi vam?

Če na bankomatu pozabite dvignjeni denar, to čimprej sporočite banki, ki ji pripada dotični bankomat. Odpravite pa se tudi na policijo, kjer bodo stvar zabeležili. Nato lahko le še držite pesti, da bo najditelj pošten. Sicer pa se je dandanes težko skriti pred številnimi kamerami, tudi pred bankomati nas snemajo.

Najdene stvari, ki jih najditelji izročijo policistom, policija hrani 30 dni. V tem času iščejo lastnika, med drugim podatke objavijo na oglasni deski policijske postaje, na območju katere je bil predmet najden. Po tem obdobju pa najdene stvari – če jih ne prevzame lastnik – predajo finančni upravi.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja