Go to Top

Model odličnega vodenja in njegove koristi v slovenskih organizacijah

Urad RS za meroslovje, SPIRIT Slovenija in Fakulteta za organizacijske vede Kranj, so v okviru 35. mednarodne konference o razvoju organizacijskih znanosti organizirali panel, na katerem so diskutirali, kako koristen je model odličnega vodenja v slovenskih organizacijah.

izobraževanje

Funkcije za podjetnike

Na začetku je podjetnik sam tudi skrbnik ključnih strank, vodja nabave in skladišča ter največkrat še tajnica in čistilka. Poznate vse funkcije podjetnika?

Več informacij

Namen panela je bil pogled na trajnostni razvoj, ki postaja del najpomembnejših družbenih vrednot, tudi prek uveljavljenega evropskega modela poslovne odličnosti (EFQM). Zaostajanje na področju trajnostnega razvoja bo vedno večje tveganje za organizacije in bo lahko vplivalo tako na njihovo celostno uspešnost kot na njihovo sposobnost ustvarjanja dolgoročne vrednosti za deležnike. Zato se organizacije soočajo z velikimi izzivi, kot so:

Model odličnega vodenja

  • kako vključiti vidike trajnosti v svoje temeljne poslovne strategije, v proces odločanja in vodenja,
  • kakšen vpliv ima model na poslovanje odličnih slovenskih organizacij,
  • kako se to kaže v poslovnih rezultatih, inovativnosti, ustvarjalnosti zaposlenih in stalnem razvoj pri dvigu konkurenčnosti na trgu.

Vlada poziva podjetja in javne inštitucije k uvajanju kakovostnejšega poslovanja

Klikni in deli

Model odličnega vodenja: vlada poziva k implementaciji

Za doseganje nadpovprečnih poslovnih rezultatov ter konkurenčnosti je uvajanje odličnosti nujna razvojna perspektiva Slovenije. Vlada Republike Slovenije zato spodbuja podjetja in javne inštitucije k uvajanju stalnih izboljšav, kakovostnejšega poslovanja, izboljšanja rezultatov ter k doseganju globalne konkurenčnosti.

Ocenjevanje za priznanje RS za poslovno odličnost (PRSPO) poteka na podlagi metodologije in kriterijev (evropske) EFQM nagrade za odličnost – EEA iz Bruslja. V Sloveniji priznanje PRSPO podeljuje vladni Odbor PRSPO, celoten sistem pa koordinira Urad RS za meroslovje skladno z metodologijo in kriteriji modela odličnosti EFQM.

Vir: MGRT

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja