Go to Top

Mladina v karanteni pod drobnogledom inšpektorjev!

Mladina v karanteni

Mladina v karanteni bo deležna poostrenega nadzora karantenskih odločb, je nedavno napovedal vladin govorec Jelko Kacin. Kaj pričakovati v primeru nadzora?

Informativni izračun plače

Mladina, ki širi virus se tega ne zaveda!

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Tudi iz ZDA poročajo o trendu, kjer je mladina tista, ki širi koronavirus. Pan-ameriška zdravstvena organizacija (PAHO) poroča o temu, da predstavlja mladina največji delež novo-potrjenih okuženih. Največ umrlih pa je v starostni skupini nad 60 let. Organizacija, ki deluje kot podaljšana roka Svetovne zdravstvene organizacije združenih narodov poroča, da ti starejši predstavljajo 70 % umrlih. V azijsko-pacifiški regiji je organizacija celo zaznala, da več kot polovica okužb predstavljajo stari med 20 in 40 let.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Večkratni inšpektorski nadzor?! Globe?!

Mladina v karanteni  je podvržena celo večkratnemu inšpekcijskemu nadzoru. Kolikokrat inšpektor obišče osebo je prepuščeno njegovi presoji. V kolikor je ugotovljeno, da se oseba za čas nadzora ne bo na dogovorjenem naslovu, bodo inšpektorji zagotovo ponovili obisk.

Ko osebe ni na naslovu, ki je naveden v odločbi o karanteni, se šteje za neuspešen nadzor. Takrat lahko inšpektorji obvestijo policijo o sumu, da je oseba podala lažne podatke. Zoper takšno osebo  se ustrezno tudi ukrepa v skladu s pristojnostmi. Z globo od 400 do 4.000 eurov se za prekršek iz Zakona o nalezljivih boleznih (ZNB) lahko kaznuje posameznik, ki krši karanteno ali osamitev.

BRUTO NETO PLAČA

Razlika med samoizolacijo in karanteno…

Samoizolacijo stroka predvideva za tiste, pri katerih je bila potrjena okužba. Torej za tiste, ki imajo simptome, kot tudi tiste, ki nimajo simptomov. Karanteno stroka predvideva za tiste osebe, ki so bile v nekem rizičnem stiku. Karantena je predvidena za čas inkubacije z namenom zajezitve morebitnega širjenja okužbe.

Ob ustanovitvi podjetja morate znižati stroške poslovanja. Eden izmed načinov je vodenje svojega knjigovodstva.

Mladina tudi med najbolj socialno-ekonomsko prizadeti zaradi epidemije…

Mladinske organizacije so med anketiranjem mladih ugotovile veliko nezadovoljstvo mladih z šolanjem od doma, tehnološko podhranjenostjo za soočanjem z učnim sistemom, ki predvideva šolanje na daljavo. Mladina je občutila tudi stisko povezano z bivalnimi razmerami med epidemijo.

Še bolj zaskrbljujoče je dejstvo, da jih je približna polovica utrpela izpad prihodkov in v eni izmed anket četrtini anketiranih mladih prihodki niso zadoščali njihovim osnovnim potrebam. To je najverjetneje zaradi zmanjšanja potreb po študentskih delih.

Mladina v karanteni je v tem obdobju občutila tudi občutili občutek osamljenosti in v povečanem deležu trdili, da so bili prepuščeni samemu sebi.

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

 

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja