Go to Top

Mladina v karanteni pod drobnogledom inšpektorjev!

Mladina bo deležna poostrenega nadzora karantenskih odločb, je nedavno napovedal vladin govorec Jelko Kacin. Kaj pričakovati v primeru nadzora?

Informativni izračun plače

V kolikor vas skrbi, ali ste ravnali vse v skladu z Interventnim zakonom, se lahko posvetujete s pravno službo Data d.o.o. Pravniki podjetja Data d.o.o. redno spremljamo vse novosti zakonodaje. Pripravimo vam vso potrebno dokumentacijo, ki jo nalaga »interventni zakon«, za uveljavljanje pravice do povračila nadomestila plače. Prav tako vas opozorimo na vse pogoje, ki jih morate izpolnjevati, v kolikor želite uveljavljati to pravico. Pišite nam na [email protected] in si zagotovite pomoč izkušenih strokovnjakov!

PODJETNIŠKA IZOBRAŽEVANJA NA DATI

Mladina, ki širi virus se tega ne zaveda!

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Rok Gros, DataRok Gros, Data

Tudi iz ZDA poročajo o trendu, kjer je mladina tista, ki širi koronavirus. Pan-ameriška zdravstvena organizacija (PAHO) poroča o temu, da predstavlja mladina največji delež novo-potrjenih okuženih. Največ umrlih pa je v starostni skupini nad 60 let. Organizacija, ki deluje kot podaljšana roka Svetovne zdravstvene organizacije združenih narodov poroča, da ti starejši predstavljajo 70 % umrlih. V azijsko-pacifiški regiji je organizacija celo zaznala, da več kot polovica okužb predstavljajo stari med 20 in 40 let.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Večkratni inšpektorski nadzor?! Globe?!

Inšpekcijski nadzor je možen celo večkrat. Kolikokrat inšpektor obišče osebo je prepuščeno njegovi presoji. V kolikor je ugotovljeno, da se oseba za čas nadzora ne bo na dogovorjenem naslovu, bodo inšpektorji zagotovo ponovili obisk.

Ko osebe ni na naslovu, ki je naveden v odločbi o karanteni, se šteje za neuspešen nadzor. Takrat lahko inšpektorji obvestijo policijo o sumu, da je oseba podala lažne podatke. Zoper takšno osebo  se ustrezno tudi ukrepa v skladu s pristojnostmi. Z globo od 400 do 4.000 eurov se za prekršek iz Zakona o nalezljivih boleznih (ZNB) lahko kaznuje posameznik, ki krši karanteno ali osamitev.

BRUTO NETO PLAČA

Razlika med samoizolacijo in karanteno…

Samoizolacijo stroka predvideva za tiste, pri katerih je bila potrjena okužba. Torej za tiste, ki imajo simptome, kot tudi tiste, ki nimajo simptomov. Karanteno stroka predvideva za tiste osebe, ki so bile v nekem rizičnem stiku. Karantena je predvidena za čas inkubacije z namenom zajezitve morebitnega širjenja okužbe.

Ob ustanovitvi podjetja morate znižati stroške poslovanja. Eden izmed načinov je vodenje svojega knjigovodstva.

Mladina tudi med najbolj socialno-ekonomsko prizadeti zaradi epidemije…

Mladinske organizacije so med anketiranjem mladih ugotovile veliko nezadovoljstvo mladih z šolanjem od doma, tehnološko podhranjenostjo za soočanjem z učnim sistemom, ki predvideva šolanje na daljavo. Mladina je občutila tudi stisko povezano z bivalnimi razmerami med epidemijo.

Še bolj zaskrbljujoče je dejstvo, da jih je približna polovica utrpela izpad prihodkov in v eni izmed anket četrtini anketiranih mladih prihodki niso zadoščali njihovim osnovnim potrebam. To je najverjetneje zaradi zmanjšanja potreb po študentskih delih.

Mladina je v tem obdobju občutila tudi občutili občutek osamljenosti in v povečanem deležu trdili, da so bili prepuščeni samemu sebi.

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

 

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na [email protected].

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja