Go to Top

Mladi podjetniki, na voljo imate milijon evrov

Ministrstvo za delo je objavilo javni razpis za sofinanciranje dveh projektov spodbujanja podjetništva med mladimi za prihodnji dve leti. Če bi torej radi postali mladi podjetniki, vam je na voljo skoraj milijon evrov spodbud. Na ministrstvu predvidevajo še, da bodo podelili tudi 500 subvencij po pet tisoč evrov za samozaposlitev mladih prek programa Spodbude za zaposlitev mladih.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Bi radi postali mladi podjetniki? Že imate svojo podjetniško idejo?

Več informacij

Namen javnega razpisa je spodbujati podjetniško aktivnost in poskrbeti, da se bodo za podjetništvo odločali brezposelni, stari do vključno 28 let. Na ta način bi se izkoristila in spodbujala inovativnost in ustvarjalnost mladih, obenem pa bi dosegli tudi večje zaposlovanje te starostne skupine.

mladi podjetnikiUstanovitev podjetja je na VEM točki Data enostavna, hitra in brezplačna. Imeti morate le dobro podjetniško idejo, ki pa jo lahko oblikujete tudi s pomočjo Datinih strokovnjakov na seminarju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo. Ta je, tako kot številna druga izobraževanja, ki jih izvajamo v podjetju Data, brezplačen. Mladi podjetniki boste koristne informacije dobili predvsem na seminarju Podjetnik sem – kaj pa zdaj?.

Prijava na izobraževanje

Mladi podjetniki imate na voljo denarne spodbude

Cilj omenjenega javnega razpisa je podpreti dva izbrana projekta, ki bosta v usposabljanje in pomoč pri pripravi podjetniškega načrta vključila brezposelne mlade do vključno 28 let starosti. Sodelovalo naj bi nekaj več kot 500 mladih, ki bodo pridobili konkretna podjetniška znanja in veščine.

Registracija podjetja je hitra, brezplačna in enostavna! Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Ko bodo mladi podjetniki izdelali podjetniški načrt, bodo ustanovili gospodarski subjekt. Z zaposlitvijo v tem novoustanovljenem podjetju pa bodo imeli možnost za pridobitev pet tisoč evrov subvencije. In sicer prek programa Spodbude za zaposlitev mladih. Vlogo za pridobitev subvencije mora brezposelna oseba, ki bo na tak način ustanovila podjetje, vložiti v 30 dneh pri Zavodu RS za zaposlovanje.

Prijava na izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja