Go to Top

Mlade razveselilo še 10.000 štipendij

Na račune dijakov in študentov je prišlo 10.000 štipendij. Pričakovali so jih že v začetku oktobra, a vlog zaradi težav v sistemu centri za socialno delo niso mogli obdelati.

Zato je ministrica za delo, družino in socialne zadeve mag. Ksenija Klampfer odredila dodatni termin izplačil za štipendije.

Državna štipendija je ena od pravic iz javnih sredstev. Za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev morate poznati razliko med bruto in neto prihodki družine. Centri za socialno delo namreč pri odločanju o upravičenosti do teh pravic upoštevajo bruto prihodke gospodinjstva! Za izračun bruto v neto plače in obratno uporabite naš spletni kalkulator.

Informativni izračun plače

10.000 štipendij»Zavedam se, da so dijaki, ki prejemajo državno štipendijo, v stiski. Novo šolsko leto pa potegne za sabo še nekatere dodatne stroške, zato smo tem družinam želeli priti čimbolj naproti in smo v mesecu oktobru določili dodatno obdelavo in izplačilo štipendij,« je poudarila ministrica. Včeraj je tako bilo izplačanih še 10.018 državnih štipendij in 590 Zoisovih štipendij.  Štipendijo so na svoje račune dobili vsi tisti dijaki in študentje, ki jim je bilo o njihovi vlogi odločeno do 22. oktobra do 12. ure. Oktobra sta bili dve izplačili, naslednje bo 9. novembra.

Si želite sami oblikovati prihodnost svoje družine in ne biti več odvisni od države? Vse prednosti in slabosti samozaposlitve lahko spoznate na našem brezplačnem izobraževanju! Na VEM točki Data pa lahko tudi hitro in brezplačno odprete s.p. ali d.o.o.

Finančne in organizacijske prednosti ter slabosti samozaposlitve.

Letos za štipendije 91 milijonov evrov

V oktobru je bilo skupaj izplačanih 42.601 državnih štipendij in 3.128 Zoisovih štipendij. V letu 2018 pa bo za vse štipendije ministrstvo namenilo 91 milijonov evrov.

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

Na brezplačnem izobraževanju Zaslužite denar s svojim hobijem ali idejo vam razložimo, kako popraviti družinski proračun in pri tem uživati!

Naročite se na naše e-novice, da ne boste zamudili zanimivih zgodb in koristih novic!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja