Go to Top

Mikro in majhni podjetniki, potrebujete ugoden mikrokredit?

Mikro in majhna podjetja se lahko prijavijo na nov razpis Slovenskega podjetniškega sklada, ki je bil objavljen 29. januarja 2016, mikrokredit  – skupaj bodo na prvem letošnjem razpisu razdelili za 5 milijonov evrov mikrokreditov – pa lahko znaša do 25 tisoč evrov.

Postopek za mikrokredit oziroma njegovo odobritev je hiter in enostaven, med bistvene ugodnosti pa sodijo nižje zahteve po zavarovanju, nižja, fiksna obrestna mera v višini 2,5 odstotka in možnost moratorija do 6 mesecev. Kredit je mogoče odplačati v 60 mesecih, stroški kredita pa se ne bodo zaračunali.

mikrokredit

Mikrokredit je namenjen mikro in majhnim podjetjem, ki bodo na ta način lahko na enostaven način dostopala do zelo ugodnih finančnih sredstev za nemoteno poslovanje in krepitev podjetniške aktivnosti, pojasnjujejo na Slovenskem podjetniškem skladu. Dodajajo, da ta mikrokredit omogoča mikro in majhnim podjetjem, ki se sicer soočajo s težavami pri pridobivanju svežih finančnih virov, pridobitev ugodnih likvidnih sredstev za tekoče poslovanje podjetij oz. za financiranje manjših investicij.

Razpis je podprt tudi s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj, podrobnosti pa najdete na povezavi P7 2016.

izobraževanje

Financirajte svoje naložbe z nepovratnimi sredstvi

Ko imate dobro idejo za investicijo, širitev poslovanja ali si želite vlagati v razvoj produktov ali storitev, morate to znati na razpisih tudi pravilno predstaviti razpisni komisiji s svojo prijavo.

Več informacij

Kot pravijo na skladu, bodo v naslednjih tednih objavili ostale načrtovane razpise za mikro, majhna in srednje velika podjetja – skupaj za 132 milijonov evrov ugodnih finančnih spodbud. Namenjena bodo predvsem garancijam za zavarovanje bančnih kreditov z nižjo obrestno mero in podjetjem v zgodnjih fazah razvoja. O letošnjih načrtih Slovenskega podjetniškega sklada pa si lahko preberete tudi v prispevku Za podporo podjetnikom letos dodatna evropska sredstva.

Katera podjetja sodijo med mikro, majhna, srednja in velika podjetja, si preberite v prispevku Merila za velikost podjetja spremenjena z novim letom, več o

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja