Go to Top

Menjava gum – kdaj boste zamenjali zimske za letne?

Menjava gum – spomladi je čas za menjavo zimskih gum

Menjava gum – pomlad je skorajda pred vrati in to je pomeni, da je se približuje nova menjava gum. Na avtomobilih bodo zimske pnevmatike zamenjale letne. Kdaj jih zamenjati? Čisto mimogrede – razmišljate, da bi postali sam svoj šef? Bi radi ustanovili podjetje? Razmišljate o odprtju s.p. ali ustanovitvi d.o.o.? Oboje lahko registrirate pri nas na naši Data točki! Pokličite nas na 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si za več informacij!

Informativni izračun plače

Menjava gum – do kdaj?

Spomladanska menjava gum oz. pnevmatik je nekoliko manj stresna kot menjava gum jeseni. Zakon o pravilih cestnega prometa nam namreč zapoveduje, da morajo biti motorna ter priklopna vozila med 15. novembrom in 15. marcem (ter v zimskih razmerah, ki se pojavijo zunaj omenjenega obdobja), opremljena z zimsko opremo. To torej pomeni, da ni nujno, da imate po 15. marcu na avtomobilih zimske gume, ampak je menjava gum zgolj možna. Nekateri strokovnjaki dejansko priporočajo, da se menjava gum opravi nekoliko kasneje in ne že takoj 16. marca.

Ob redni zaposlitvi lahko dodatno zaslužite s popoldanskim s.p.!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Na kaj vpliva višina bruto plače?

Tudi v drugi polovici marca oz. kasneje so lahko zimske razmere

Kot že omenjeno nekateri strokovnjaki priporočajo, da se menjava gum opravi celo mesec ali mesec in pol po 15. marcu. Zimske razmere namreč lahko nastopijo tudi do začetka maja. Zakon o pravilih cestnega prometa jasno določa, da morajo biti vozila v primeru zimskih razmer opremljena z zimsko opremo tudi po 15. marcu.

 PREVERITE PODJETNIŠKA IZOBRAŽEVANJA, KI JIH ORGANIZIRAMO PRI NAS!

Menjava gum vas bo lahko stala več!

Glede na trenutno situacijo in inflacijo, se zna zelo verjetno zgoditi, da vas bo menjava gum stala več kot prejšnja leta. Nekateri vulkanizerji opozarjajo, da nekaterih letnih pnevmatik primanjkuje že sedaj. Se pravi že pred samo sezono menjave pnevmatik. Prav tako pa rastejo tudi cene. V AMZS opažajo, da so se cene tako zimskih kot letnih pnevmatik povišale. In sicer so bila povišanja cen v skladu z inflacijo – to pomeni, da bi vas lahko menjava gum letos stala več. Cene pnevmatik so po nekaterih informacijah zrasle nekje za osem odstotkov. Vozniki, preverite tudi, ali ste med tistimi, ki morate letos zamenjati vozniško dovoljenje!

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja