Go to Top

Letna poročila 2022 – s.p.-ji se pri nas že lahko pripravijo na oddajo!

Letna poročila 2022 – pri nas lahko najdete seminarje, kjer se naučite pripraviti poročila za s.p.-je

Letna poročila 2022 so enostavno del poslovanja in ob koncu leta mora marsikateri podjetnik in s.p.-jevec razmišljati tudi o tem. Nekateri se bodo za zaključna letna poročila 2022 obrnili na računovodjo, nekateri se bodo poglobili v problem in jih morda izdelali sami. Kakšne so torej letošnje novosti pri oddaji? Na kaj morate paziti pri oddaji glede na vaše letošnje poslovanje?

Ustanovite d.o.o. ali s.p. na Dati! Pokličite na 01/600-1530!

Ne le letna poročila 2022, pri nas spoznajte tudi kako si voditi knjige iz meseca v mesec!

Letna poročila 2022 niso edina skrb podjetnikov in s.p.-jev. Vsak dan se pri nas srečujemo s podjetniki, ki potrebujejo informacije in znanja o vsako-dnevnem vodenju knjigovodstva. Niso to le takšni, ki bi zaradi majhnega obsega poslovanja raje si vodili knjige sami. Obstajajo namreč tudi takšni, ki imajo svoj računovodski servis, ampak želijo preko novo pridobljenega znanja razumeti in nadzirati delo svojega računovodje.

Prav za vas izvajamo dvoje seminarjev za vsakodnevno vodenje knjig – »Na kaj moram biti pozoren kot normiranec?« , kot tudi »Kako voditi svoje enostavno knjigovodstvo?«.

Informativni izračun plače

Letna poročila 2022 – normiranci imajo drugačen obseg poročanja in vsebino!

Normiranci morajo FURS-u tudi izdati letna poročila 2022, čeprav marsikateri misli da temu ni tako. Ob koncu leta morajo ti oddati davčni obračun za normirance oz. obračun dohodnine od dohodka iz dejavnosti. Poleg tega morajo določiti zavarovalno osnovo za prihodnje poslovno leto.

FURS ima stroga pravila glede zaključnih poročil in naše izobraževanje vas pripravi na primerno sestavo le teh. Še več,  seminar »Davčni obračun za normirance« obsega predstavitev sestave, obračuna in razlago izdelave samega davčnega obračuna.

Informativni izračun za normirance

računovodsko svetovanje

Želite registrirati s.p.?

Letna poročila 2022 – za tiste s.p.-je, ki si vodijo knjige po dejanskih stroških

Samostojni podjetniki, ki so si odločili voditi knjige po dejanskih stroških (torej ne-normiranih) in bolj specifično po sistemu enostavnega knjigovodstva, morajo zaključiti leto in izdati letna poročila 2022.

Posebnost v primeru vodenja knjig po dejanskih stroških je to, da morajo izdati bilanco stanja kot tudi izkaz uspeha. Vsa ta letna poročila 2022 morajo podjetniki oddati do 31. marca vsakega leta za preteklo leto zunanjim institucijam kot sta FURS in AJPES. Ravno zaradi lažjega razumevanja postopka naš seminar »Zaključna bilanca za leto 2022« vključuje tako teoretičen, kot tudi praktičen del.

Prijavite se na seminar Prednosti in slabosti samozaposlitve!

V čemu bodo letna poročila 2022 posebna? Kaj je novega?!

V primeru da si vodite knjige po dejanskih stroških morate upoštevati posebnosti, ki bodo veljala izjemoma za letna poročila 2022.

Posebnosti so vsekakor nova dohodninska lestvica ter spremenjena splošna olajšava za 2022. Te se razlikujejo od tistih v letu 2021, kot se bodo (najverjetneje) razlikovale od tistih za leto 2023!

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja