Go to Top

Konec opravljanja dejavnosti zdravstvenih storitev na vzhodnem delu države

Finančna uprava Republike Slovenije (Furs) je konec marca na območju Maribora in Murske Sobote izdala prepoved oziroma konec opravljanja dejavnosti zdravstvenih storitev. Pravni osebi, ki se ukvarja z zdravstveno dejavnostjo, diagnostiko ter prodajo krem, tinktur, olj, vitaminov in drugih podobnih artiklov v svojih poslovnih enotah in po spletu, so zapečatili tudi poslovne prostore, so zapisali v sporočilu za javnost.

izobraževanje

Varstvo in zdravje pri delu

Vas je delodajalec že povabil k usposabljanju iz varstva in zdravja na delovnem mestu? To je namreč njegova zakonska dolžnost, četudi ste zaposleni pogodbeno. Spoznajte, kakšna so tveganja za zdravstvene težave in druga obolenja na delovnem mestu ter preprečite njihov nastanek.

Več informacij

Konec opravljanja dejavnosti zaradi davčnih blagajn

konec opravljanja dejavnostiKonec opravljanja dejavnosti in pečatenje je bilo izvedeno tako na sedežu pravne osebe, kot tudi v poslovni enoti ter v povezani srbski družbi, ki posluje v istih poslovnih prostorih in opravlja enako dejavnost kot slovenska družba. Na obeh lokacijah je družba uporabljala program, ki omogoča izdajanje davčno nepotrjenih računov.

Izdaja »naročil« namesto računov

Izdani računi so bili v obliki tako imenovanih »naročil«, ki pa niso bili davčno potrjeni. Zaposleni v družbi je istočasno tudi direktor srbske družbe, preko katere so se tudi vodili posli prodaje izdelkov. Srbska firma je izdajala račune pod istim logotipom kot slovenska družba, brez uporabe davčne blagajne ob gotovinskih plačilih oziroma na način izdaje »naročila« namesto računa.

Srbska firma je izdajala račune pod istim logotipom kot slovenska!

Klikni in deli

Tudi družba, ki je registrirana v Srbiji, davčnemu organu ni prijavila začetka opravljanja dejavnosti v Sloveniji, zato so bile obema družbama zasežene elektronske naprave za izdajanje računov, vključno s programom za davčno potrjevanje računov in nekatero drugo programsko opremo.

Nadzor sicer še poteka, ampak se je ukrep že izkazal za učinkovitega, ker sta obe družbi takoj stopili v stik s finančno upravo in pričeli z odpravo nepravilnosti. Nadalje bodo znane tudi obračunane prikrajšane dajatve, ko bodo zadeve urejene, pa bo davčni organ ponovno vzpostavil opravljanje dejavnosti.

Vir: Furs

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja