Go to Top

Koliko zasluži član volilnega odbora?

Za izvedbo volitev v Sloveniji na terenu poskrbijo volilni odbori. Za svoje delo dobijo nadomestilo. Koliko zasluži član volilnega odbora?

Na voliščih danes dela skoraj 20.000 ljudi. Na vsakem volišču so trije prisotni dopoldne in trije popoldne. To niso uradniki, ampak povsem običajni ljudje. Koliko zasluži član volilnega odbora?

Vsem članom volilnega odbora pripada povračilo stroškov v višini 48 evrov. Povračilo ni obdavčeno.

Potrebujete davčni nasvet? Rezervirajte si termin na 01 600 1530 in zahtevajte ponudbo

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

In kako priti do take službe za en dan? Sistem deluje tako, da ljudi v volilne odbore imenujejo na predloge političnih strank, in sicer z odločbo okrajne volilne komisije. To je v izključni pristojnosti lokalnih političnih strank in lokalnih skupnosti. Prednost pri imenovanju imajo politične stranke, ki so zastopane v parlamentu.

Koliko zaslužiČe predlogov strank ni dovolj, se člani lahko imenujejo tudi na predlog lokalnih skupnosti.

Informativni izračun plače

Razmislite o svojem podjetju!

Mnogi člani volilnih odborov se za to funkcijo odločijo tudi zato, da si malce popravijo svoje prihodke. Ste med njimi? Razmislite o ustanovitvi svojega podjetja. Naši izkušeni svetovalci podjetnike podpirajo vse od prvih podjetniških korakov – na SPOT točki podjetja Data, d.o.o. boste enostavno in brezplačno ustanovili s.p. ali d.o.o. Tudi v nadaljevanju poslovne poti vas bomo podprli z dobrimi računovodskimi storitvami ter pravnim in davčnim svetovanjem!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja