Go to Top

Knjige za dopust: 5 podjetniških in 5 romanov

Knjige so obvezne spremljevalke med dopustom

Knjige so naša spremljevalka na dopustu. Referenti na VEM točki Data, kjer lahko hitro in enostavno ustanovite podjetje, ugotavljajo, da se večina srečanj z novimi podjetniki v zadnjih dneh konča z napovedjo dopusta. Spakirajte v počitniški kovček nekaj dobrih naslovov. Predlagamo knjige, ki bodo iz vas naredile boljšega podjetnika, in dodajamo še pet romanov. Po dopustu pa vas vabimo na podjetniška izobraževanja.

Charles Duhigg: Pametnejši, hitrejši, boljši

Skrivnost učinkovitosti pri delu in v vsakdanjem življenju! Avtor odmevne uspešnice Moč navade v svoji novi knjigi s pomočjo skrbnega raziskovanja, pri katerem se opira na znanstvena dognanja, psihologijo, vedenjsko ekonomijo in poglobljene intervjuje z različnimi uspešnimi posamezniki ter strokovnjaki – nevrologi, psihologi, piloti, generali, direktorji, filmskimi ustvarjalci, igralci pokra in kognitivnimi znanstveniki –, skuša čim bolj jasno opredeliti, kako »deluje« učinkovitost.

Skozi napeto in spretno izpisane zgodbe posameznikov, podjetij in drugih institucij, vam knjiga Pametnejši, hitrejši, boljši v osmih jasno opredeljenih osnovnih konceptih s konkretnimi napotki razkriva, kako predrugačiti in izbrati vsakodnevne odločitve na tak način, da prihranite čas, ohranite nadzor in motivacijo ter v življenju postanete učinkovitejši in produktivnejši. Ne samo, da boste z namigi iz knjige Pametnejši, hitrejši, boljši lahko postali učinkovitejši, prihranili si boste tudi čas in trud, saj boste ob branju te knjige spoznali zaokrožen sistem idej in načinov, ki vodijo v osebno odličnost.

Naročite se na naše e-novice, podjetnikom tudi te prinašajo zanimivo branje.

Ste sveži podjetnik brez izkušenj z vodenjem poslov? Ali veste kakšne so vaše nove obveznosti? Znate izstaviti račun?

Kenan Crnkić: 7 skrivnosti uspeha

Uspeh ni povezan s srečo, izobrazbo, premožnostjo ali naključjem, temveč z znanjem, spretnostjo in prizadevnostjo. Odkrijte 7 skrivnosti uspeha, ki ločijo zmagovalce od razočarancev! Navdihujoča knjižica, v kateri se prepletajo življenjska spoznanja, citati, anekdote in zelo praktični nasveti za uspeh, je obnorela bralce in bila v prvem letu po izidu desetkrat ponatisnjena ter prevedena v več jezikov. Stopite na pot uspeha tudi vi! Dr. Kenan Crnkić je priznani univerzitetni  profesor ekonomije, uspešen poslovnež, predavatelj,  bloger, motivacijski govornik, učitelj po metodi  Johna Maxwella, član številnih upravnih, svetovalnih in strokovnih odborov ter avtor velikih uspešnic 7 skrivnosti uspeha in Pazi kojeg vuka hraniš.

John C. Parkin: K**c gleda – Počnite, kar vam je všeč

knjigeAli večkrat rečete “kurc gleda” in se nečesa lotite? Zakaj pa ne? Ker imate občutek, da vam tako ali tako ne bo uspelo? Bi radi šli na svoje in začeli novo poslovno dejavnost ali uresničili neko zamisel, ki se vam že dolgo mota po glavi – pa si ne upate? Veste kaj, recite raje “kurc gleda” vsemu. Kaj je najhujše, kar se lahko zgodi? Da bi bili srečni in dejansko počeli tisto, kar vam je všeč – ter s tem celo služili?

John C. Parkin je najbolje prodajani duhovni učitelj v Veliki Britaniji. Sin anglikanskih pridigarjev je spoznal, da je reči “kurc gleda” enako učinkovito kot vzhodnjaške duhovne prakse, ki jih je preučeval celih dvajset let. Pustil je vrhunsko službo v Londonu ter z družino pobegnil v Italijo. Zdaj tam vodi holistični center, kjer poučuje svojo filozofijo in vodi slavne Oddihe Kurc gleda. John še vedno preživlja dneve tako, da širi sporočilo Kurc gleda – na tečajih, s spletnimi tečaji in z lastno glasbo. Včasih zadremlje ob bazenu.

Maja Štefanec: Mame in biznis z roko v roki

To je knjiga, ki poboža žensko dušo. Namenjena je vsem, ki se želite naučiti biti tukaj in zdaj 100%, karkoli že počnete in to brez kančka strahu in slabe vesti. Namenjena je tudi bodočim staršem, ki že uresničujete svoje podjetniške ali karierne sanje in se sprašujete, kako boste usklajevali družino in posel ko postanete starši. Namenjena je vam, ki ste že starši in se šele lotevate kakšnega posla in se sprašujete, če boste uspeli uskladiti vsa področja. Namenjena je vsem, ki ste se že kdaj srečali s slabo vestjo… Knjiga vsebuje tudi 13 intervjujev z uspešnimi poslovnimi ženskami, ki uspešno krmarijo med svojo poslovno in družinsko vlogo. Prinaša zgodbe, načine in orodja, kako vse te izzive uspešno reševati in postati srečni »bizi« starši, ki bodo svoje otroke vzgojili v srečne »bizi« otroke.

Matjaž Nidorfer in Marja Milič: Kaj moramo starši o denarju naučiti svoje otroke

Gre za vodnik, ki vam bo pomagal pri finančni vzgoji otrok. Knjiga vas bo v 37-ih poglavjih vodila skozi različna obdobja otrokovega življenja. Pri tem so s svojimi nasveti pomagali najuglednejši osebni finančni svetovalci, kadrovski strokovnjaki, psihologi, finančni analitiki, uspešni podjetniki in še marsikdo. Da bi bilo vse skupaj čim bolj praktično in uporabno, pa so člankom dodali še številna razmišljanja mladih ljudi.

Margaret Mazantini: Ne premikaj se

Margaret Mazzantini sodi med najboljše sodobne italijanske pisatelje, slovenskim bralcem pa je znana po uspešnici Novorojen. Za roman Ne premikaj se je prejela številne nagrade. Zgodba: Timoteu sporočijo, da je njegova hči na urgentnem oddelku, kamor so jo prepeljali po prometni nesreči. Njeno življenje visi na nitki, njena usoda je v rokah kirurga. V grozi tega skrajnega trenutka se v Timoteu prebudi spomin na dotlej zamolčano skrivnost. V želji, da bi tišino kome napolnil z besedami, smrt pa z življenjem, začne hčeri izpovedovati zgodbo o času mladostne izgubljenosti ter o strasti, ki ga je nepričakovano potegnila iz malodušja in ga obudila v življenje.

Jordi Puntí: Izgubljeni kovčki

Katalonski pisatelj, prevajalec in novinar Jordi Puntí je objavil tri zbirke kratkih zgodb, Izgubljeni kovčki (2009) pa so njegov prvi roman. Zanj je prejel več pomembnih katalonskih literarnih nagrad. Zgodba: Christof, Christophe, Christopher in Cristòfol so bratje, a se med seboj ne poznajo. Sinovi skrivnostnega očeta Gabriela Delacruza in različnih mater živijo v Frankfurtu, Parizu, Londonu in Barceloni. Nekega dne, ko očeta uradno razglasijo za pogrešanega, se polbratje prvič srečajo. Čeprav že dve desetletji ne vedo ničesar o njem, se krištofi odločijo, da ga bodo poiskali. Čaka jih neverjetno vznemirljivo, zabavno, a tudi boleče potovanje.

Julian Barnes: Zgodovina sveta v desetih poglavjih in pol

Angleški pisatelj in esejist Julian Barnes v enem svojih najbolj ambicioznih romanov loti nič manj kot alternativne (para)zgodovine sveta, ki jo obdela skozi mešanico dejanskih (ne nujno ključnih) in izmišljenih zgodovinskih epizod. Začne z opisom Noetove barke, kot so jo videli lesni črvi, in konča s prenovljenimi Nebesi, zgodbe pa povezuje v celoto Barnesovo inteligentno, igrivo, provokativno, duhovito, nemalokrat tudi ironično pisanje.

John Green: Lažna mesta

Izjemno uspešni in priljubljeni avtor John Green, avtor uspešnic Krive so zvezde in Kdo si, Aljaska, je za Lažna mesta leta 2009 prejel nagrado Edgar za najboljši kriminalni roman za mladino. Zgodba: Quentin Jacobsen je na skrivaj zaljubljen v čudovito, pustolovsko Margo Roth Spiegelman. Ko se ta nekega večera pojavi na njegovem oknu oblečena v nindžo, da bi ga vzela s sabo na maščevalni pohod, se ji seveda pridruži. Po razburljivi noči napoči nov dan in Margo izgine. Quentin se z izginotjem ne more sprijazniti. Kmalu začne na nenavadnih mestih odkrivati sledi, ki jih je Margo očitno pustila zanj.

Patrick Ness: Več kot to

Več kot to je novi, provokativni roman Patricka Nessa, priljubljenega, večkrat nagrajenega avtorja trilogije Hrup in kaos, ki je ob izidu knjige uspešnice Sedem minut čez polnoč obiskal in navdušil slovenske bralce. Zgodba: Seth se utopi. Obupan je in osamljen. Ampak potem se zbudi. Gol, žejen, lačen. Toda živ. In kje je? Ulica se mu zdi znana, a vse okoli njega je zapuščeno, zaraščeno, pokrito s prahom. Spomni se, kako je umrl, kako je njegova lobanja zadela ob skale. Ampak zdaj je menda živ. Je še kaj več od življenja, ki ga imaš na voljo? Posmrtno življenje? Seth mora to šele odkriti …

Vir: Mladinska knjiga

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja