Go to Top

Knjiga – vaša poslovna priložnost?

Knjiga naša prijateljica

Knjiga je človekova najboljša prijateljica poslušamo že od malih nog. Na nedavni Svetovni dan knjige, 23. aprila, se je zvrstila kopica dogodkov, kjer knjiga dobi pozicijo, ki si jo zasluži. Tudi med tistimi, ki jim knjiga v teh časih omejenega gibanja, stikov in druženja, pomeni dobro, če ne tudi edino prijateljico. Na knjigo lahko pogledamo z več vidikov. Knjiga kot prijateljica, duševna hrana, pisateljska strast, ustvarjalna priložnost in lahko tudi kot vaša poslovna priložnost.

Izračunajte si plačo!

Potrebujete računovodsko svetovanje?

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Mi knjiga lahko izboljša družinski proračun?

Zamislite si, da vam v predalu že dolga leta leži rokopis na katerega ste praktično pozabili pa vas Dan knjige spomni nato, da v vas tam nekje še zmeraj tli pisateljska žilica. Kaj pa če bi – se pogosto začne stavek, ki razmišljujočega prestavi iz cone udobja in ga morda spravi v akcijo. Iz tega rokopisa lahko nastane knjiga. Knjiga, ki bo zanimiva za založnike ali pa jo sam lahko izdam v samozaložbi in tržim naprej. Kako lahko to izpeljem? Potrebujem več informacij.

Dogodki povezani s knjigo, so odlična priložnost za preveritev poslovne ideje

Svetovni dan knjige in dogodki, ki si bodo sledili v pomladne mesece, so odlična priložnost za vas, da se mrežite, spoznate založnike, pisatelje, knjigoljubce, ki morda v prihodnosti postanejo vaše stranke in zamislite si, bralci in kupci vaših uspešnic. Najbolj znana sta dogodka Sejem s kavča in Noč knjige, kjer se  združi masa ljudi (četudi v virtualnem svetu), ki imajo radi knjige in, ki so za vas lahko neizčrpen vir informacij.

E-novice s področja podjetništva so le klik stran

Odločitev je padla: knjiga in pisanje knjig bo moja podjetniška dejavnost

Ker ste zaposleni za polni delovni čas, lahko registrirate dopolnilno dejavnost oziroma popoldanski s.p. in poleg redne službe in dohodka iz zaposlitve, okrepite družinski proračun še s prodajo knjige. Kako pripraviti dokumente za vpis v poslovni register? Kakšna je vsebina teh dokumentov?, Na kaj vse moram pomisliti preden odprem podjetje?, Kdo mi bo pomagal pri financah?, Katere dejavnosti moram registrirati in kakšni so pogoji za opravljanje dejavnosti?, je le nekaj vprašanj, na katera vam lahko pred registracijo podjetja odgovori podjetniški svetovalec v podjetju DATA.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja