Go to Top

Kdo ne bo dobil službe?

Kateri poklicev bo v naslednjem letu preveč? Kdo ne bo dobil službe? To so skušali izvedeti na Zavodu RS za zaposlovanje (ZRSZ).

Zavod je v sedmih območnih službah poskusno izvedel Poklicni barometer. Kakšne so ugotovitve? Kdo ne bo dobil službe? Kaže, da bodo v letu 2019 pri velikem številu poklicev potrebe delodajalcev presegle ponudbo na trgu dela – to pomeni, da bo kadra premalo. Najbolj iskani poklici bodo torej lahko izbirali med dobrimi službami. Poklicev, kjer bo manj razpisanih prostih delovnih mest kot iskalcev zaposlitve, pa bo manj.

Poklicni barometer je kvalitativna raziskava, katere cilj je ugotoviti in prikazati predvidena gibanja na trgu dela. Iz raziskave je razvidno razmerje med ponudbo in povpraševanjem po poklicih v naslednjem letu.

Informativni izračun plače

V vašem podjetju zaposlujete delavce? Pri pripravi pogodb o zaposlitvi vam lahko pomagajo naši pravni strokovnjaki z bogatimi izkušnjami na kadrovskem področju.

Kdo ne bo dobil službe?

Na Zavodu RS za zaposlovanje predvidevajo, da bo le nekaj poklicev, ki bodo v letu 2019 imeli težave pri iskanju službe. Kateri so po napovedih delodajalcev ti poklici?

NACIONALNI REZULTATI POKLICNEGA BAROMETRA - PRESEŽEK

Arhitekti Poslovni sekretarjiTehniki operaterji oddajnih in avdiovizualnih naprav
Bibliotekarji, dokumentalistiPravni strokovnjaki Telefonisti
Ekonomisti Predmetni učitelji v osnovni šoli Trgovski poslovodje
Filozofi, zgodovinarji in politologi Prevajalci, tolmači, lektorji in drugi jezikoslovciUčitelji razrednega pouka
Fotografi Receptorji (razen v hotelu)Uradniki na bankah, poštah za denarno poslovanje
Grafični in multimedijski oblikovalci Sociologi, antropologi Uradniki v statistiki, financah, zavarovalništvu
Monterji in serviserji naprav s področja IKT in omrežja Strokovni sodelavci za oblikovanje, dekoraterji, aranžerji Vzgojitelji in pomočniki vzgojiteljev predšolskih otrok
Novinarji Tajniki

Kdo ne bo dobil službeRazmislite o svojem podjetju!

Ugotavljate, da v svojem poklicu ne boste dobili službe? Razmislite o ustanovitvi svojega podjetja. Naši izkušeni svetovalci podjetnike podpirajo vse od prvih podjetniških korakov – na SPOT točki podjetja Data, d.o.o. boste enostavno in brezplačno ustanovili s.p. ali d.o.o. Tudi v nadaljevanju poslovne poti vas bomo podprli z dobrimi računovodskimi storitvami ter pravnim in davčnim svetovanjem!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja