Go to Top

Katere lastnosti mora imeti uspešen podjetnik?

Se sprašujete, katere lastnosti mora imeti uspešen podjetnik? Kako so na videz povsem navadni smrtniki dosegli nazive najbogatejših in najuspešnejših podjetnikov? Na spletni strani BrandonGaille.com so pripravili deset skupnih lastnosti, ki jih imajo podjetniški mogotci.

izobraževanje

Do enostavnega poslovnega načrta že v 4 urah

Imate podjetniško idejo in bi z njo želeli služiti? Niste prepričani, kako se lahko lotite poslovne ideje, za katero ste prepričani, da bo uspešna? Na delavnici vam pomagamo zanjo sestaviti poslovni načrt.

Več informacij

Vztrajnost

Danes eden najbogatejših Zemljanov in uspešen podjetnik Karl Albrecht je trenutno vreden okrog 31 milijard evrov. A njegovo otroštvo ni bilo rožnato. Svoje otroštvo je namreč preživljal v revni družini z očetom rudarjem in materjo, ki je delala v pekarni.

Potrebujete pravno svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite na data@data.si.

Ustanovitelj švedske verige pohištvenih trgovin IKEA Ingvar Kamprad pa je v otroštvu v svoji soseski najprej prodajal vžigalice, potem pa še kemična pisala in svinčnike.

uspešen podjetnik

Kreativnost

Sergey Brin in Larry Page sta podjetje Google ustanovila zato, ker sta želela obvladati obširno iskanje informacij na spletu.

Steve Jobs in Apple sta naredila revolucijo z iPodi, Macbooki in mobilnim telefoni iPhone. Če je podjetniška ideja  res dobra, lahko tisti, ki si jo je zamislil, z lahkoto postane multimilijonar.

Tveganje

Uspešen podjetnik mora biti pripravljen tvegati. Mnogi so s tem namenom tudi zapustili šolanje in se odločili svoj čas investirati v svoje podjetje. Takšen primer je tudi Bill Gates, ki je zapustil Harvard, saj je verjel, da bo postal uspešen podjetnik z ustanovitvijo podjetja Microsoft.

Nadarjenost

Preden je Jeffrey Bezos dobil inspiracijo, s katero je ustanovil podjetje Amazon.com, je bil računalniški strokovnjak na znamenitem Wall Streetu. Mnogo danes uspešnih podjetnikov je uporabilo svoje izkušnje na enem področju, da so postali pionirji na drugem, bolj dobičkonosnem.

Vizionarstvo

Jorge Lemann in njegovi partnerji so ustanovili podjetje, ki se je ukvarjalo z bančnimi investicijami Banco Garantia. Namesto, da bi se zadovoljil z uspešnostjo tega podjetja, je svojo podjetniško priložnost pograbil tudi v dejavnosti alkoholnih pijač. Kupil je brazilsko pivnico ter postal večinski deležnik podjetja InBev. InBev je tretje največje brazilsko podjetje, ki proizvaja pivo. Lemann pa je medtem pridobil naziv tretjega najbogatejšega človeka v Braziliji.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Imate hobi, a niste prepričani, kako bi lahko z njim služili? Na seminarju vam pomagamo in svetujemo, kako lahko s svojim hobijem ali idejo zaslužite in za njej razvoj ustanovite podjetje.

Več informacij

Sposobnost soočanja s kritikami

Tako Oprah Winfrey kot Rachel Ray in Martha Stewart so v svojem bogatem poslovnem življenju slišali veliko kritik. Če se boste v poslovnem svetu obremenjevali s kritikami, s katerimi se boste zagotovo prej ali slej soočili, bo vaša uspešnost in učinkovitost upravljanja podjetja precej omejena.

Poslanstvo

Podjetnice kot so na primer Coco Chanel, Mary Ash in Oprah Winfrey so uspele svojo podjetniško žilico spremeniti v poslanstvo. To poslanstvo, sledenje višjemu cilju, je postalo gonilo njihovemu podjetništvu. Ta višji cilj bo ohranjal podjetje in njihovo podjetniško idejo živo, tudi ko njih ne bo več.

Skromnost

Ustanovitelj podjetja Mint.com in danes uspešen podjetnik Aaron Patzer je znan po svoji skromnosti. Spletna stran Mint.com je bila ustvarjena z namenom, da potrošnikom nudi ugodne storitve ter koristne nasvete glede njihov finančnih odločitev. Podjetje se je razširilo s skromnostjo in z majhnimi investicijami.

Preprostost

Ustanovitelji medijske platforme YouTube Chad Hurley, Steve Chen in Jawed Karim so dokaz preprostosti v poslovnem svetu. Namen njihovega podjetja je bil, da lahko kdorkoli naloži in deli videoposnetke, ki jih je sam posnel.

Osredotočenost

Ko je Max Levchin ustanovil podjetje PayPal, ni pustil, da bi ga številne težave pri ustanovitvi podjetja ustavile. Namesto tega se je osredotočil na neverjetno hitro rast podjetja ter poskrbel, da je bila zaščita potrošnikov njegova prva prioriteta.

Vir: BrandonGaille.com

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja